Cine este vinovat in conflictul Israel - Hamas. Raspunsul surprinzator dat de americani

Vineri, 21 Mai 2021, ora 11:33
6502 citiri
Cine este vinovat in conflictul Israel - Hamas. Raspunsul surprinzator dat de americani

Conflictul dintre Israel si Hamas, desfasurat de-a lungul a 11 zile, a dus la uciderea a 232 de persoane in Fasia Gaza si alti 12 israelieni. Dar cine se face vinovat de luptele care au avut loc in Tara Sfanta? Aceasta intrebare a primit raspunsuri surprinzatoare in cadrul unui sondaj desfasurat in SUA, in care 38,5% dintre alegatorii democrati, ai partidului aflat la putere in prezent, au blamat Israelul pentru acest razboi.

Cercetarea sociala a fost realizata de Grupul Trafalgar, pe un esantion de 1.101 de respondenti, avand o marja de eroare de 2,95%. Studiul a aratat o divizare a opiniilor in randul americanilor, potrivit Israel National News.

Rezultatele sondajului din Statele Unite dezvaluie, in general, ca 28,4% dintre americani considera miscarea Hamas ca fiind vinovata de violentele produse in Israel si Palestina, comparativ cu 27,4%, care au data vina pe Israel, 9,8% au blamat Iranul, iar 7,7% Autoritatea Palestiniana.

Studiul a constatat un decalaj partizan la aceasta chestiune, alegatorii democratii fiind mult mai susceptibili sa acuze Israelul de izbucnirea conflictului, decat Hamas-ul, in timp ce putini republicani considera Israelul responsabil de razboi.

Astfel, potrivit sondajului Trafalgar, 38,5% dintre alegatorii democrati dau vina pe Israel, 15,5% pe Hamas, 5,9% pe Iran si doar 5,7% pe Autoritatea Palestiniana. In schimb, 42,5% dintre simpatizantii republicani acuza Hamas-ul, 14,6% Iranul, 12,5% Israelul si 10,5% Autoritatea Palestiniana.

Razboiul intre Israel si Palestina. Teoria monstruoasei "aliante obiective" intre Netanyahu si gruparea Hamas

Cifrele din randul independentilor arata astfel: vina Israelului - 31,2%, 28,6% - Hamas-ului, 9,1% - Iranului si 7% - Autoritatii Palestiniane.

Dintre alegatorii cu varste intre 18 si 24 de ani, 48,3% au acuzat Israelul si numai 22,2% Hamas-ul, in timp ce grupa de la 45 la 64 de ani, a invinuit Hamas-ul - 32% sau Israelul - 26,9%.

Rusia avertizeaza Israelul: "Moscova nu va mai tolera actiunile Tel Aviv-ului"

Citeste si:
Israelul, alături de Emiratele Arabe Unite, organizează cel mai important exerciţiu aerian militar
Israelul, alături de Emiratele Arabe Unite, organizează cel mai important exerciţiu aerian militar
Mirage 2000, Rafale, F-35, EuroFighters: Israelul găzduieşte în aceste zile ''cel mai important'' exerciţiu militar aerian alături de un invitat distins: comandantul forţelor aeriene din...
Grupul de hackeri ruși Nobelium, aflați la originea atacului asupra SolarWinds, au lansat o nouă ofensivă în occident
Grupul de hackeri ruși Nobelium, aflați la originea atacului asupra SolarWinds, au lansat o nouă ofensivă în occident
Gigantul informatic Microsoft a anunţat că grupul de hackeri ruşi Nobelium, suspectat că ar fi la originea unui atac informatic masiv în SUA anul trecut, a lansat o nouă ofensivă împotriva...
Sursa: Ziare.com