Arhiepiscopul Tarii Sfinte, mesaj de Pastele catolic: In pofida semnelor de moarte, viata va triumfa

Duminica, 12 Aprilie 2020, ora 17:57

   

Arhiepiscopul Tarii Sfinte, mesaj de Pastele catolic: In pofida semnelor de moarte, viata va triumfa
Pastele inseamna viata si "viata va triumfa", a amintit duminica arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, administratorul apostolic numit de Vatican in Tara Sfanta, in contextul in care doar cativa preoti crestini au marcat Duminica Pastelui in Locurile Sfinte, orasul Ierusalim fiind inchis si in izolare din cauza epidemiei de coronavirus.

Biserica Sfantului Mormant, de obicei plina de pelerini, in special cu ocazia Sarbatorilor Pascale, a fost inchisa pentru public de luna trecuta din cauza epidemiei de COVID-19, situatie in care se afla si situri religioase apartinand evreilor si musulmanilor, transmite Reuters.

Dupa o plimbare pe strazile pustii ale Ierusalimului, arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa a adresat cateva cuvinte de la intrarea in Biserica Sfantului Mormant.

"Pastele este vremea vietii. In pofida semnelor de moarte pe care le vedem peste tot, viata va triumfa atat timp cat cineva isi da viata din dragoste pentru ceilalti. Paste fericit!", a spus el inainte de a intra in biserica. Purtand o masca medicala, impreuna cu alti preoti, arhiepiscopul Pizzaballa a sustinut apoi o slujba pascala.

Biserica Sfantului Mormant este de obicei centrul lumii crestine cu ocazia Pastelui. Zeci de mii de pelerini strabat Via Dolorosa, drumul calvarului pe care Iisus si-a purtat crucea spre locul in care a fost rastignit. Anul acesta Via Dolorosa a fost pustie. Biserica Sfantului Mormant a fost accesibila doar clericilor de rang inalt care au sustinut slujbele pascale.Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3783 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
firczak gheorghe
rank 5
Sfinte Dumnezeule,
Sfinte Tare, Sfinte Fără-de-moarte, indură-Te spre noi.
mariko1
rank 2
Din putul gindiri al popilor...
stia batrinul...azi plua sau nu plou! si asa era...
B-0ul de popa zice: azi se moare sau nu...sa-l ia al de jos la cazane de redus mintal
Comentariu inadecvat
cuiulluipepelea
rank 1
binenteles ca va triumfa
itr-o lume fara popi fata trumpi fara putini si alte jigodii umane, viata pe pamint nu a depins si nu va depinde de specia umana , a existat inainte si va exista si dupa , se verifica bine cu pauza in care a intrat civilizatia, animlele poate gresit spus, craturile care au fost terorizate de om au inceput sa-si recupereze spatiile care le-au apartinut acum vreo 200000 de ani, mult succes bipezilor fara coada.
mariko1
rank 2
Zoaie!
De unde mama lui proces verbal ati scos progenitura asta spalata pe creier "firczac gheorghe" cu rang de Nr5?
Cine d-R-acu a auzit de asta pe site!?
Mare este gradina universului si multi dobi ca asta traiesc si fac umbra galaxiei...
Gunoaielel astea nu is au locul in lumea educata...
firczak gheorghe
rank 5
Să-i dăm lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu
Iartă-l Doamne că vorbește gura fără el. Acum in prejama Sfintelor Paști dă-i sănătate, ocrotește-l, adu-l pe calea cea bună.
Mărire Tatălui,
si Fiului si Spiritului Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor