Buncar militar secret, construit de SUA la o baza din Israel

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 09:12
4164 citiri
Buncar militar secret, construit de SUA la o baza din Israel
Foto: The Independent

Statele Unite deruleaza un proiect militar secret in Israel, la o baza din apropiere de Tel Aviv. Este vorba despre o structura subterana, ce va avea mai multe etaje si va costa 100 de milioane de dolari. Scopul constructiei ramane inca misterios.

Se asteapta ca lucrarile de costruire sa dureze mai mult de doi ani, potrivit The Independent.

Structura va avea sali de curs la nivelul 1, o sala de conferinte la nivelul 3, un laborator, usi rezistente la socuri, o protectie impotriva radiatiei non-ionizante si un sistem de securitate ridicat.

Controlul se va efectua pentru toti muncitorii care lucreaza la constructie, vor exista politisti de-a lungul gardului de protectie si bariere care vor separa baza de exterior.

Doar firmelor din SUA li s-a permis sa liciteze pentru obtinerea contractului, iar propunerile au fost asteptate pana pe 3 decembrie. Constructia denumita "Site 911" reprezinta cel mai recent proiect militar pe care il vor realiza Statele Unite pentru Fortele de Aparare ale Israelului.

Dupa Memorandumul din 1998, dintre Israel si Autoritatea Palestiniana, SUA au construit facilitati militare in valoare de 500 de milioane de dolari pentru israelieni, cele mai multe dintre ele in desertul Negev.

Au fost construite trei baze pentru 20.000 de militari, iar fortele aeriene s-au mutat in aceeasi zona, creandu-se baza Nevatim. A fost realizata si o pista de 4 kilometri lungime, impreuna cu 100 de cladiri noi si 16 kilometri de drumuri.

"Site 911" va fi construit intr-o alta baza si pare a fi unul dintre cele mai importante proiecte. Fiecare dintre cele trei etaje subterane vor avea o suprafata de aproximativ 3800 de metri patrati.

Preocuparile privind securitatea constructiei sunt atat de mari incat angajatii non-israelieni care lucreaza acolo provin numai din SUA, Canada, tarile din Europa Occidentala, Polonia, Moldova, Thailanda, Filipine, Venezuela, Romania si China.

Potrivit analistilor, constructia s-ar putea sa fie un centru de comanda al Israelului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#poiect militar secret Israel, #proiect secret construit SUA, #proiect militar baza Israel , #Israel
Comentarii