Cazurile de COVID-19 din Israel au scazut cu 50%, la 14 zile de la prima doza de vaccin administrata

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 18:37
6427 citiri
Cazurile de COVID-19 din Israel au scazut cu 50%, la 14 zile de la prima doza de vaccin administrata

Studiile din Israel, date publicitatii marti, 12 ianuarie, ofera primele informatii din teren cu privire la eficienta vaccinului impotriva COVID, scrie publicatia Times of Israel.

Dincolo de datele pozitive, oficialii au avertizat totodata ca 17% dintre pacientii care se confrunta in prezent cu o forma severa a bolii primisera deja prima doza a vaccinului. Primele date ale campaniei de imunizare din Israel arata ca vaccinul Pfizer/BioNTech reduce infectarile cu aproximativ 50%, la 14 zile dupa ce prima doza este administrata, a anuntat marti seara un oficial al Ministerului Sanatatii, potrivit Times of Israel, citat de libertatea.ro.

Sharon Alroy-Preis, sefa departamentului de sanatate publica din Ministerul Sanatatii, a declarat pentru postul TV Chanel 12 News ca datele sunt preliminare si sunt bazate pe testele COVID efectuate printre cetatenii care au primit vaccinul si printre cei care nu l-au primit inca. Statisticile oferite de doua din cele patru organizatii de intretinere a sanatatii din tara s-au dovedit, insa, a fi relativ diferite.

Un studiu preliminar al Serviciilor de Sanatate Maccabi, spre exemplu, a observat o scadere abrupta a infectiilor cu COVID in randul celor care au primit prima doza a vaccinului Pfizer/BioNTech. Potrivit studiului, dat publicitatii marti si realizat printre 400.000 de membri ai acestui furnizor de servicii de sanatate, numarul de cazuri de infectare a scazut cu 60%, incepand cu a 13-a zi dupa administrarea primei doze.

Alte date culese dupa administrarea primei doze a vaccinului Pfizer/BioNtech de Clalit, cel mai mare furnizor de servicii de sanatate din tara, a aratat o scadere a infectarilor cu 33%, la 14 zile dupa prima doza administrata. Cercetarea Clalit a fost realizata tot pe aproximativ 400.000 de persoane. Cauza discrepantei datelor este neclara deocamdata, scrie Times of Israel.

Orasul Eliat din sudul Israelului, transformat in fortareata. Armata a instalat sisteme de aparare antiracheta Iron Dome si Patriot

Citeste si:
Antiviralul Molnupiravir este eficient și împotriva Omicron. Compania producătoare a dat asigurări ferme
Antiviralul Molnupiravir este eficient și împotriva Omicron. Compania producătoare a dat asigurări ferme
Compania americană Merk a dat asigurări vineri, 28 ianuarie, că pastila dezvoltată împotriva Covid-19, Molnupiravir, rămâne ”activă” împotriva variantei Omicron. Concluzia are la...
ÎPS Teodosie rămâne în carantină. A doua contestație, respinsă de Tribunalul Constanța
ÎPS Teodosie rămâne în carantină. A doua contestație, respinsă de Tribunalul Constanța
Contestaţia Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, la decizia de carantinare a fost respinsă și de Tribunalul Constanța vineri, 28 ianuarie. Tribunalul a judecat apelul...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Era și greu de presupus... Noi am scăpat de gripa sezonieră vacci