Fenomen rar la Ierusalim: zapada de jumatate de metru, orasul e paralizat (Galerie foto)

Autor: Ana Ilie
Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 14:42
5055 citiri
Fenomen rar la Ierusalim: zapada de jumatate de metru, orasul e paralizat (Galerie foto)

O furtuna de zapada a acoperit Ierusalimul si parti din Cisiordania vineri, blocand orasul. Localnicii s-au bucura insa de neasteptata surpriza primita cu doua saptamani inainte de Craciun.

Autoritatile israeliene au anuntat ca, incepand de joi, s-a acumulat un strat de 50 de centimetri de zapada, si ninsoarea va continua si pe parcursul zilei de vineri, scrie Reuters.

"In cei 54 de ani ai mei n-am vazut niciodata un astfel de peisaj, nu-mi aminetsc sa fi nins atata", a spus primarul Ierusalimului, Nir Barkat.

Localnicii au fost sfatuiti sa ramana in locuinte, insa unii s-au incumetat sa iasa pe strazi si sa se bucure de nea.

In acelasi timp, secretarul american de Stat, John Kerry, trebuia sa se intalneasca vineri cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, la Ierusalim. Kerry a sosit joi si s-a intalnit la Ramallah, in Cisiordania, cu presedintele palestinain Mahmud Abbas, in incercarea de a avansa negocierile de pace.

Severitatea furtunii de zapada a impovarat serviciile de salvare din Ierusalim. Armata israeliana a fost nevoita sa intervina alaturi de politie pentru a salva sute de persoane blocate in masinile lor, pe autostrazile din jurul Ierusalimului. Peste 500 dintre acestea au primit gazduire intr-un centru de conventii.

Toate autostrazile care duc spre Ierusalim au fost inchise, iar munca plugurilor este ingreunata de caderile continue de zapada.

Mii de persoane au ramas fara electricitate dupa ce ramurile copacilor, incarcate de zapada, au cazut peste firele electrice. Palmierii si chiparosii au fost acoperiti de nea, iar scolile au anulat cursurile.

O zapada usoara s-a asternut si peste Cisiordania, asa ca oficialii au inchis scolile si birourile guvernamentale.

In Fasia Gaza, Ministerul Sanatatii a anuntat ca 30 de persoane au fost transportate la spital si altele in adaposturi temporare, dupa ce o ploaie torentiala a inundat locuintele si a provocat pene de curent.

Furtuna Alexa a traversat Libanul si parti din Siria de nord inainte de a ajunge aici, aducand cu sine temperaturi scazute, caderi de zapada si ploi torentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Israel zapada Ierusalim, #Israel zapada , #Israel