Google Earth provoaca tensiuni diplomatice

Duminica, 05 Decembrie 2010, ora 09:10
4997 citiri
Google Earth provoaca tensiuni diplomatice

Dupa ce in urma cu aproape o luna, o harta Google era gata sa declanseze - cel putin la nivel declarativ - un conflict intre Nicaragua si Costa Rica datorita unei harti gresite, iata ca aceeasi companie ne aduce prin programul Google Earth, in fata altui scandal.

Niste curiosi care nu aveau ce face s-au jucat cu mouse-ul si cu globul pamantesc si vrand poate sa vada daca le-a sosit avionul cu care ateriza strabunica, au intrat pe Google Earth si au dat cautare pe Mehrabad International Airport din Teheran.

Si tot jucandu-se de-a exploratorii au marit imaginea pana la a vedea detaliile aeroportului si atunci nu mica le-a fost mirarea cand, ajungand cam la altitudinea de 1.100 m, au vazut pe cladirea Centrului de Control al Aerului al aeroportului, steaua lui David, simbolul evreilor de pretutindeni. De remarcat ca steaua este incadrata intr-un pentagon.

Sa mai mentionez ca Teheran se afla in Iran iar intre Iran si Israel exista o "dragoste" neimpacata? Surpriza la aflarea vestii a fost atat de mare incat oficialitatile au cerut scoaterea insemnului respectiv in regim de urgenta.

Cum a fost posibil? Simplu: Aeroportul a fost contruit de o echipa de arhitecti israelieni inainte de Revolutia Islamica din Iran din 1979, cand relatiile atat cu americanii, cat si cu Israelul erau daca nu stranse, cel putin normale. Lucrarile la aeroport au inceput pe timpul Sahului Mohamed Reza Pahlavi.

Agentia de presa Al Arabiya a adaugat: nu numai ca guvernul sahului a angajat ingineri israelieni pentru construirea cladirii principale a aeroportului, dar, incepand cu 1960, in acea perioada erau zboruri regulate intre aeroporturile Mehrabad International Airport si Ben Gurion din Tel Aviv.

Aeroportul are 6 terminale si este al doilea aeroport ca trafic, din Orientul Mijlociu dupa cel din Dubai, cu un trafic de 12.094.218 de pasageri in 2009.

Interesant este ca in luna august mai fusese descoperita o alta cladire in Piata Revolutiei din Teheran avand acelasi insemn considerat jignitor pentru oficialitatile Iraniene si ca si in acest caz, s-au luat masuri de distrugere a insemnului.

Acum, asteptam sa auzim ca pe marele zid chinezesc este desenat portretul lui Rasputin, ca Pentagonul are pe acoperis portretul lui Osama bin Laden, sau cine stie ce alte ciudatenii. Oricum ar fi, lasand gluma la o parte, cert este ca este anul Google si nu ar fi exclus ca pana la sfarsitul anului sa ne mai trezim cu surprize.

Citeste si:
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, e de părere că actualul șef al PNL, Florin Cîțu, își va pierde funcția „în curând”, însă următorul nume la președinția partidului este...
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....