Guvernatorul palestinian al Ierusalimului a fost arestat de israelieni

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 08:00
5119 citiri
Guvernatorul palestinian al Ierusalimului a fost arestat de israelieni
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia israeliana l-a arestat, duminica, pe guvernatorul palestinian al Ierusalimului, Adnan Gheith, care ar fi incalcat un ordin dat anterior de autoritati, au anuntat politia si avocatul sau.

Gheit a fost arestat, iar apoi eliberat in mai multe randuri, in ultimele luni, de autoritatile israeliene, potrivit France Presse.

Avocatul sau, Mohammed Mahmoud, a declarat ca Gheith primise o interdictie de sase luni de a se duce in Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel, si de a contacta acolo anumite persoane, iar politia israeliana il acuza ca ar fi incalcat acest ordin.

Purtatorul de cuvant al politiei, Micky Rosenfeld, a confirmat ca Adnan Gheith a fost arestat si interogat, dar nu a oferit alte detalii.

Agentia de presa oficiala palestiniana Wafa a anuntat ca el fusese eliberat mai tarziu in cursul zilei de duminica si condamnat la o amenda de 1.000 de shekeli (250 de euro).

Politia israeliana desfasurase deja o ancheta asupra lui Gheith, pe care il suspecta de implicare in arestarea in octombrie trecut de Autoritatea palestiniana a lui Issam Akel. Acest americano-palestinian este acuzat de palestinieni ca ar fi participat la vanzarea unui imobil situat in Ierusalimul de Est - partea palestiniana a orasului - unor cumparatori evrei.

Aceste vanzari sunt considerate drept o tradare de catre palestinieni, care se opun cumpararii de catre colonistii israelieni a proprietatilor situate in Ierusalimul de Est anexat.

Politia israeliana il suspecta pe Gheith ca ar fi colaborat cu fortele de securitate ale Autoritatii palestiniene la arestarea lui Issam Akel la Ierusalim, in timp ce acestea nu au mandat sa opereze in oras.

Guvernatorul palestinian al Ierusalimului nu exercita nicio autoritate asupra orasului, inclusiv in partea estica anexata de Israel. Dar el este un inalt responsabil al administratiei palestiniene.

Potrivit unor inalti oficiali palestinieni, numeroasele arestari ale guvernatorului palestinian au scopul de a exercita presiuni asupra palestinienilor pentru a-l elibera pe Akel. Acesta din urma a fost condamnat la o pedeapsa de inchisoare pe viata de un tribunal palestinian, dar a fost autorizat ulterior sa plece in SUA, potrivit presei.

Israelul a ocupat Ierusalimul de Est dupa Razboiul de Sase Zile in 1967 si l-a anexat apoi, ceea ce nu a fost niciodata recunoscut de comunitatea internationala.

Circa 320.000 de palestinieni traiesc in Ierusalimul de Est si spera ca aici va fi capitala statului la care ei aspira.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Guvernator palestinian Ierusalim arestat , #Israel