Hamas: palestinienii nu pot ceda Ierusalimul

Sambata, 28 August 2010, ora 13:57
1632 citiri
Hamas: palestinienii nu pot ceda Ierusalimul
Foto: Arhiva

Negociatorii palestinieni nu sunt mandatati sa cedeze Ierusalimul sau oricare parte din Palestina, a spus vineri prim ministrul palestinian, Ismail Haniyeh.

Marti, seful biroului politic Hamas, Khaled Meshal (foto), a spus ca aceste negocieri dintre Israel si Autoritatea Palestiniana sunt nelegitime si un rezultat al presiunii Washingtonului, scrie Haaretz.

Administratia Obama este optimista insa si spera sa se ajunga la o intelegere dupa negocierile ce vor incepe pe 2 septembrie.

Vorbind la o masa dedicata Ramadanului in localitatea Khan Younis, Haniyeh a spus ca "niciun negociator nu are mandat national pentru a ceda Ierusalimul," adaugand ca "palestinienii din toata lumea nu vor sustine nici o decizie tinand discutii absurde cu Israel."

Prim-ministrul Hamas, referindu-se la familiile prizonierilor din Israel, a spus ca "familiile prizonierilor, ranitilor si martirilor nu vor autoriza pe nimeni care ar dori sa cedeze Palestina si Ierusalimul, dupa ce acestia s-au sacrificat ani la rand incercand sa le pastreze."

"Ocupatia a esuat in a distruge vointa poporului palestinian, nu prin cresterea numarului atacurilor sau prin cresterea numarului celor morti, nu prin ranirea prizonierilor sau izolarea rezistentei de populatie," a spus liderul Hamas.

"Israel incearca prin zeci de cai sa isi atinga scopul, si acum prin negocieri," a adaugat Haniyeh, spunand ca urmatoarele negocieri fac parte dintr-o lunga lista de crime impotriva poporului palestinian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#hamas negocieri cedare ierusalim, #Israel pace Palestina Gaza , #Israel