Impinge Israelul lumea spre Al Treilea Razboi Mondial?

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 23:20
8306 citiri
Impinge Israelul lumea spre Al Treilea Razboi Mondial?

Prin utilizarea mijloacelor sale internationale de a lansa atacuri teroriste false impotriva anumitor obiective si de a le pune pe seama Teheranului, Israelul ar putea determina SUA sa ataceIranul, ceea ce ar declansa Al Treilea Razboi Mondial, apreciaza analistul militar american Gordon Duff, un veteran al razboiului din Vietnam.

"Privim un plan care capata contur, unul elaborat de Tel Aviv, folosind "valorile" sale din intreaga lume, menite sa culmineze cu atacuri teroriste false orchestrate, ce influenteaza mass-media din Israel, pentru a crea o atmosfera care sa permita un atac asupra Iranului de catre Statele Unite", a scris analistul Gordon Duff intr-un articol publicat de Press TV.

Iranul a fost o tinta pentru SUA si Israel de ani de zile si a fost mentionata de catre autorul britanic H.G.Wells in cartea sa, "Razboiul lumilor", a adaugat Duff.

Analistul a remarcat faptul ca, de-a lungul anilor, Iranul nu a fost singura tinta vizata de "dusmania" Israelului, a SUA sau a NATO, ci si Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite si Bahrein.

Recenta incercare de a atenta la viata secretarului de stat american Hillary Clinton in timpul unei vizite in Israel si apoi atacul asupra unui autobuz care transporta turisti israelieni din Bulgaria sunt considerate de catre Duff niste atacuri teroriste planificate de fapt de Israel, in scopul de a incrimina Iranul si de a incita lumea impotriva acestui stat.

El considera ca situatia din Golful Persic nu denota nicio justificare pentru un conflict cu Iranul, insa scena mondiala este stabilita de catre Israel si SUA, in asa fel ca o astfel de confruntare sa fie inevitabila.

"In Golful Persic se asteapta sa soseasca un nou portavion, care sa se alature lui USS Stennis si regiunea incepe sa se umple de contingente militare, iar probabilitatea aparitiei unui 'incident', care sa conduca la un razboi major creste exponential", apreciaza Duff.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...