Ipoteza halucinanta: Israelul a declansat un razboi secret impotriva Iranului

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 14:10
4106 citiri
Ipoteza halucinanta: Israelul a declansat un razboi secret impotriva Iranului
guliver photos

In ultimul timp se vorbeste tot mai intens de iminenta unui atac israelian asupra Iranului. Realitatea ar fi cu totul alta, Israelul declansand de ceva vreme un razboi secret cu tara ayatolahilor.

Cateva evenimente, cel putin ciudate, par sa confirme aceasta supozitie lansata de jurnalistii agentiei de presa israeliene, Mig News, preluata de Actualno.

Luna trecuta, in Iran, au avut loc mai multe evenimente bizare. La 12 noiembrie, in interiorul unui obiectiv militar din Byghdan, nu departe de Teheran, a avut loc o explozie puternica care a curmat viata a 20 de ofiteri militari iranieni de rang inalt, printre care si general-maiorul Hassan Tehrani Magadam. Generalul era responsabil de programul de testare a rachetelor "Shehab-3", fiind implicat si in anumite proiecte spatiale ale Iranului, lucrand ani buni in Liban unde a consolidat si intretinut potentialul militar al gruparii siite, Hezbollah.

Conform mediilor iraniene, citate de agentia Mig News, generalul ii ura de moarte pe sionisti, fiind unul dintre dusmanii declarati ai Israelului. Inca din timpul vietii a declarat public ca isi doreste ca, dupa moartea sa, pe mormantul lui sa stea scris: "Aici odihneste omul care a vrut sa distruga Israelul".

Pe 23 noiembrie au fost distruse depozite militare ale Hezbollah, aflate in satul Sidikin din sudul Libanului. La scurt timp dupa eveniment, ziarul kuweitian "As-Siasah" scria ca, in timpul exploziilor, au murit si trei ofiteri care faceau parte din Garzile Revolutionare Iraniene. La 28 noiembrie o explozie puternica, care a avut loc in Isfahan, a deteriorat serios un obiectiv nuclear iranian, cel mai probabil un depozit de materii prime cu ajutorul carora se obtine uraniu imbogatit.

Autoritatile iraniene au catalogat aceste evenimente ca fiind "accidente" sau "accidente industriale". Publicatia israeliana, Maariv, a anuntat insa ca razboiul asupra Iranului a fost declansat, dar deocamdata actiunile sunt limitate la atacuri izolate, efectuate pe calea aerului cu bombe inteligente sau cu ajutorul diversiunii de moment.

Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat implicarea sa in aceste evenimente, deoarece pentru el este avanatajos sa se creada ca poate aplica lovituri, chiar daca slabe, care pot submina potentialul militar iranian. Pentru Teheran ar fi periculos sa recunoasca atacurile israelienilor, cred jurnalistii de la Mig News. Asta ar insemna ca obiectivele sale militare sunt sensibile la atacurile israeliene, acest lucru putand submina credibilitatea autoritatilor.

Mulahii iranieni se tem mai mult de pierderea autoritatii decat de loviturile asupra punctelor nucleare iraniene, conchid ziaristii sursei sus amintite.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#razboi Iran, #Iran Israel razboi, #Iran program nuclear, #atacuri israeline iran , #Israel