Israel: Refugiatele din Etiopia "vaccinate" ca sa nu se inmulteasca

Sambata, 09 Martie 2013, ora 14:52
5820 citiri
Israel: Refugiatele din Etiopia "vaccinate" ca sa nu se inmulteasca

Ministerul israelian al Sanatatii a deschis o ancheta pentru a investiga acuzatiile conform carora imigrantelor din Etiopia li s-au administrat vaccinuri anticonceptionale, fara consimtamantul lor, timp de ani de zile.

Astfel, etiopiencele din taberele de refugiati de pe teritoriul Israelului ar fi fost injectate cu Depo-Provera, o substanta pe baza de hormoni, care se administreaza o data la trei luni, opreste menstruatia si declanseaza infertilitatea temporara.

The Guardian scrie ca fenomenul a fost descoperit de serviciile sociale, care au observat ca numarul nasterilor in randul imgrantilor din Etiopia s-a injumatatit in doar un deceniu.

Un documentar pe aceasta tema a fost difuzat in luna decembrie si a starnit valuri de proteste. Productia a scos la iveala ca totul incepea inca din Etiopia, din taberele de tranzit, unde femeilor li se administrau primele vaccinuri contraceptive, fara a lua la cunostinta de acest lucru sau fara a cunoaste efectele adverse ale tratamentului. Atunci cand ajungeau in Israel, medicii continuau sa le administreze refugiatelor din Etiopia contraceptivele, fara ca acestea sa stie sau sa-si poata da acordul.

Sava Reuben, originara din Etiopia, locuieste in Israel din 1984. Ea a stat de vorba cu 35 de femei din comunitatea ei pentru a face documentarul, iar la final a descoperit ca 25 dintre acestea fusesera supuse tratamentului fara sa stie. Una dintre femei credea ca i s-a facut un vaccin impotriva racelii.

Femeilor care aveau in jur de 30 de ani li s-a spus, atunci cand au ajuns in Israel, ca li se va injecta Depo-Provera, deoarece le-ar fi greu sa nasca in Israel. "Noi nu am vrut sa fim vaccinate, am refuzat. Am spus ca nu vrem", a relatat una dintre femeile care apar in documentar. Aceasta a spus ca a acceptat sa fie vaccinata doar pentru ca i s-a spus ca nu i se va mai permite altfel sa ramana in Israel.

Realizatoarea documentarului sustine ca acest lucru s-a intamplat cu cele mai multe dintre ele. Mai bine de 50.000 de evrei din Etiopia au migrat in ultimul deceniu in Israel.

Mai mult, realizatoarea documentarului sustine ca a descoperit o scrisoare a Ministrului israelian al Sanatatii, prin care acesta transmite multumiri catre 2.000 de medici care au reusit sa vaccineze femeile din Etiopia.

Ministerul israelian al Sanatatii neaga insa ca injectiile cu Depo-Provera ar face parte dintr-un plan al autoritatilor de a controla cresterea comunitatii de etiopieni.

"Este un lucru pe care nimeni nu il va recunoaste. Autoritatile din Israel nu isi vor asuma niciodata raspunderea pentru tratamentele administrate refugiatilor din tabere", a spus un medic ginecolog din Ierusalim, care a recunoscut ca cele mai multe femei din Etiopia au fost vaccinate in Israel, astfel incat sa nu aduca pe lume copii.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com
Comentarii