Israelul a prezentat un plan pentru stramutarea arabilor

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 15:51
2420 citiri
Israelul a prezentat un plan pentru stramutarea arabilor
Foto: Arhiva

Planul controversat prin care o parte din populatia araba din Israel va fi mutata intr-un nou stat palestinian, in schimbul evacuarii coloniilor israeliene din Cisiordania, a fost prezentat marti la Adunarea Generala ONU.

Ministrul de Externe israelian, Avigdor Lieberman, a prezentat marti la Adunarea Generala a ONU, un proiect prin care se cere un schimb de teritorii si populatie, ca parte a intelegerii dintre Israel si palestinieni, potrivit Haaretz.

Planul lui Lieberman presupune stramutarea unei parti din populatia araba, din Israel, intr-un nou stat palestinian, in schimbul evacuarii coloniilor israeliene din Cisiordania.

"O intelegere finala intre Israel si palestinieni va fi bazata pe un program de schimb de populatie si teritorii", a spus Lieberman.

Acesta a precizat ca propunerea nu reprezinta un "transfer de populatie", o fraza folosita de israelienii de extrema dreapta, pentru a evacua palestinienii din Gaza si Cisiordania.

"Nu vorbim despre un transfer de populatie ci de definirea granitelor pentru a reflecta mai bine realitatea demografica," a spus acesta.

Totusi, aceasta idee s-ar putea sa provoace nemultumiri, in special din partea arabilor israelieni, care reprezinta 20 % din populatie.

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#arabi israelieni, #negccieri pace Orientul Mijlociu , #Israel
  1. Anunțul extraordinar al NATO, 43 de miliarde pentru Ucraina: Dar partea groaznică a spus-o Kievului la ureche
  2. Cum au vândut politicienii blana ursului din pădure. Bâjbâieli fără număr și nicio soluție concretă
  3. Salvamontist șef, avertisment dur: „Nu prea te poți apăra de urs. Potecile turistice din România nu mai sunt sigure. A început să-mi fie frică"
  4. Soția președintelui Xi Jinping, în spatele epurărilor din armata chineză? Prima doamnă a fost plasată în „Comitetul de examinare şi evaluare a cadrelor”
  5. Când scapă România de caniculă. Anunțul de ultimă oră al ministrului: „Se ia în calcul prelungirea codului roșu"
  6. Miliardarul Elon Musk este atât de obsedat de ideea de a înființa o colonie pe Marte, încât s-a oferit să își doneze sperma pentru această cauză
  7. Ponta laudă planul lui Trump și Orban pentru Ucraina: „Sunt uluit să aud pe cineva că vorbește despre pace!"
  8. Mohammad Deif a fost ucis, anunță presa israeliană. Liderul aripii militare a Hamas a fost unul dintre creierele masacrului din 7 octombrie
  9. Dezastru la un celebru festival de muzică. 15 persoane au fost rănite VIDEO
  10. Rusia luptă deja cu NATO, doar că nu i-a declarat oficial război, susține un fost general de top al SUA