Israelul anunta un atac comis de un "terorist arab" de 15 ani

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 16:17
2760 citiri
Israelul anunta un atac comis de un "terorist arab" de 15 ani
Foto: Hepta.ro

Un israelian a fost grav ranit, joi, intr-un nou atac cu arma alba comis la Ierusalim, autorul agresiunii, un palestinian in varsta de 15 ani, fiind arestat, a anuntat politia israeliana.

"Un terorist arab a injunghiat un israelian in varsta de 25 de ani, in apropierea unuia din marile bulevarde din Ierusalim. Politistii au arestat pe loc teroristul", a indicat purtatorul de cuvant al politiei israeliene, Micky Rosenfeld, transmite AFP.

El a precizat ca barbatul atacat, un evreu ortodox, se afla in stare grava.

Agresorul este un palestinian in varsta de 15 ani, din tabara de refugiati Chouafat, din Ierusalimul de Est, a declarat Luba Samri, reprezentanta a politiei israeliene. Atacatorul a fugit, dar a fost arestat la scurt timp de catre fortele speciale ale politiei, aflate in zona.

Incidentul a avut loc in apropierea unei statii de tramvai din nordul Ierusalimului situata pe un bulevard care separa cartierele evreilor ortodocsi de cel palestinian. In trecut, in aceasta zona s-au produs mai multe atacuri similare cu cel de joi.

Miercuri, o palestinianca a injunghiat un barbat israelian in zona veche a orasului Ierusalim. Barbatul (in varsta de 35 de ani), care a fost ranit usor la spate, a ripostat cu o arma de foc, femeia palestiniana fiind grav ranita.

Politia israeliana a anuntat duminica faptul ca accesul palestinienilor din Ierusalimul de Est in Orasul Vechi este interzis timp de doua zile ca urmare a doua atacuri in care si-au pierdut viata doi israelieni si mai multi au fost raniti.

Aceasta masura exceptionala a vizat imensa majoritate a palestinienilor din Ierusalimul de Est, care nu locuiesc in Orasul Vechi. Timp de doua zile, doar israelienii, rezidenti in Orasul Vechi, turistii, proprietarii de magazine si elevii au putut intra in Orasul Vechi. Masura a fost menita sa blocheze accesul in zona al marii majoritati a palestinienilor din Ierusalimul de Est ocupat, care locuiesc in afara Orasului Vechi. In schimb, arabii israelieni au putut merge in aceasta parte a Ierusalimului.

De la jumatatea lunii septembrie, numeroase confruntari au avut loc intre palestinieni si politisti israelieni pe Esplanada Moscheilor (Muntele Templului pentru evrei), al treilea loc sfant al Islamului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Israel atac palestinian, #adolescent palestinian atac cutit , #Israel