Israelul este gata sa relaxeze blocada din Gaza

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 20:29
1497 citiri
Israelul este gata sa relaxeze blocada din Gaza

Oficialii israelieni si-au dat acordul de principiu pentru a permite trecerea ajutoarelor umanitare pentru populatia din Gaza pe teritoriul lor.

Indulcirea regulilor stricte pe care Israelul le-a impus in domeniul tranzitarii catre Gaza nu satisface insa decat organizatiile neguvernamentale furnizoare de ajutoare umanitare, informeaza The Telegraph.

Iranul vrea sa escorteze urmatorul convoi umanitar spre Gaza

Turcia, direct implicata in incidentul soldat cu noua morti de la bordul navei Mavi Marmara, este nemultumita si considera ca aceasta nu este decat o tactica prin care sa se treaca sub tacere circumstantele producerii llui, iar israelul nu va da niciodata socoteala cu adevarat pentru actiunile sale.

Oficialii de la Tel Aviv neaga orice legatura intre reactia comunitatii internationale fata de raidul asupra navelor cu ajutoare si bunavointa de care intentioneaza sa dea dovada de-acum inainte reflectata in masurile luate pentru a nu permite comunicarea intre Gaza si exterior, arata cotidianul britanic.

In mai multe randuri, Israelului i s-a cerut sa relaxeze blocada instituita pentru teritoriile din Gaza si sa permita furnizarea de materiale de constructii pentru refacerea celor 60.000 de locuinte distruse sau avariate in timpul conflictului din decembrie 2008. Motivul invocat a fost intotdeauna faptul ca materialele ar putea fi folosite si in scopuri militare de catre Hamas.

Israelul intentioneaza sa ridice embargoul asupra Fasiei Gaza 04.06.2010

Criticii actiunilor israeliene sunt sceptici in privinta relaxarii blocadei, acceptate de principiu, considerand aceasta o incercare de a impiedica investigarea incidentului din care au rezultat noua victime de catre o comisie internationala.

Transferul de ajutoare umanitare pentru Gaza ar putea fi facilitat. Anunțul Pentagonului
Transferul de ajutoare umanitare pentru Gaza ar putea fi facilitat. Anunțul Pentagonului
Construirea unui debarcader temporar pentru livrarea de ajutoare în Fâşia Gaza va începe în curând, a anunţat marţi Pentagonul. "Toate navele necesare se află în regiunea...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Israel Fasia Gaza, #blocada Fasia Gaza, #ajutoare umanitare Gaza , #Israel