Marsul Vietii - online de la Auschwitz de ziua Holocaustului

Comunicat de presa
Marti, 21 Aprilie 2020, ora 10:45
16250 citiri
Marsul Vietii - online de la Auschwitz de ziua Holocaustului

In calitate de reprezentant oficial in Romania al International March of the Living din Israel, Fundatia Magna cum Laude-Reut - Complexul Educational Laude-Reut s-a inscris sa participe la evenimentul organizat pentru perioada 19 - 23 aprilie 2020, in Polonia - editia a 32-a a Marsului Vietii intre Auschwitz si Birkenau, un program educativ anual, aducand peste 20.000 de persoane din intreaga lume in Polonia sa studieze istoria Holocaustului si sa inteleaga radacinile prejudecatilor, intolerantei si urii, o adevarata lectie de istorie pe viu.

Pentru prima data de la demararea acestui proiect in 1988, Marsul Vietii, desfasurat pe cei 3 km ce leaga lagarele Auschwitz I de Auschwitz II - Birkenau, ca tribut adus victimelor nazismului, nu poate avea loc, din cauza pandemiei COVID-19.

Regretam situatia actuala, insa istoria ne invata ca totul este temporar, ca vremurile se schimba si, chiar daca nu putem sterge faptele deja petrecute, avem puterea si mai ales obligatia de a nu le uita si a nu le repeta - NEVER AGAIN, NEVER MEANS NEVER!

In ciuda restrictiilor actuale impuse, Marsul Vietii va avea loc online, marti, 21 aprilie 2020, pentru a comemora Ziua Holocaustului - Yom HaShoah, cu transmisiune live la ora 14:00, pe site-ul proiectului: motl.org/live, pe Facebook la facebook.com/motlorg, precum si prin Jewish Broadcasting Service la jbstv.org/watch-live.

Traditia March of the Living este de a insera mesaje de aducere aminte si compasiune pe placute de lemn plasate pe linia de cale ferata care aducea trenurile mortii, toate aceste placute fiind apoi colectate de organizatori si pastrate intr-o mare arhiva.

Elevii participanti in anii anteriori au putut sa faca acest lucru in fata faimoasei porti a lagarului Auschwitz-Birkenau, iar acum avem la dispozitie site-ul comemorativ https://nevermeansnever.motl.org/.

Aceasta traditie aduce onoare scolii noastre ce pastreaza vie memoria Holocaustului, precum si Romaniei, prin toate eforturile la care s-a inscris pentru combaterea antisemitismului si discriminarii, fapt pentru care va invitam sa creati propria dumneavoastra placuta de aducere aminte.

Totodata, ne vom bucura sa preluati si sa raspanditi mesajul de toleranta si pace cu care Marsul Vietii este sinonim de peste trei decenii, la nivel mondial, fapt dovedit de cei 260.000 de tineri, supravietuitori, lideri emblematici care s-au alaturat proiectului in tot acest timp, intre care se regaseste si Complexul Educational Laude-Reut, impreuna cu alte scoli romanesti, inalti reprezentanti ai autoritatilor centrale si ai presei.

Citește și:
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
Manifestanţii au început să se adune duminică, 2 octombrie, în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR. George Simion a anunţat că nu va rosti niciun discurs și...
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Fostul premier Victor Ponta spune că cei care au protestat la Roșia Montană "nu i-a mai durut nici în cot de viaţa" oamenilor şi de faptul că "lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani...