Ministru mort in Cisiordania: Israelienii si palestinienii nu au cazut de acord nici la autopsie

Autor: Ana Ilie
Joi, 11 Decembrie 2014, ora 12:02
2873 citiri
Ministru mort in Cisiordania: Israelienii si palestinienii nu au cazut de acord nici la autopsie
Foto: NBC

Oficialii israelieni si palestinieni nu se pun de acord asupra felului in care a murit, miercuri, ministrul palestinian Ziad Abu Ein.

Acesta a decedat in drum spre un spital din Ramallah, dupa ce a fost imbrancit, strans de gat si improscat cu gaze lacrimogene de catre politistii israelieni, in timpul unui protest in Cisiordania, scrie Reuters.

Incidentul are loc in contextul in care tensiunile sunt la parametri ridicati intre Israel si palestinieni, dupa luni de proteste violente la Ierusalim, Tel Aviv si Cisiordania.

Hussein al-Sheikh, inalt oficial palestinian, a declarat ca doctorii palestinieni si iordanieni implicati in examinarea cadavrului lui Ziad Abu Ein, in varsta de 55 de ani, sunt de parere ca acesta a murit din cauza "loviturilor, inhalarii gazelor lacrimogene si intarzierii cu care a primit ingrijiri medicale".

O sursa israeliana din domeniul medical, ce are cunostinta de rezultatele autopsiei, a declarat, pentru sursa citata, ca ministrul palestinian a facut un atac de cord, avand o afectiune cardiaca.

"Moartea sa a fost provocata de o ocluzie coronariana, provocata de stres. Stresul ar fi putut fi produs de faptul ca a fost strans de gat", a spus sursa israeliana.

Un ministru palestinian a fost ucis de soldati israelieni: A devenit martir (Video)

Ministrul palestinian Ziad Abu Ein a murit, miercuri, la scurt timp dupa ce a fost lovit si imbrancit de soldatii israelieni, in timpul unui protest langa Ramallah, Cisiordania.

Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a reactionat dupa moartea ministrului sau, spunand ca decesul acestuia a fost "barbar". "Vom lua masurile necesare dupa ce aflam rezultatele anchetei cu privire la moartea sa", a spus acesta, solicitand trei zile de doliu in Cisiordania.

Mahmoud Aloul, membru important al miscarii Fatah, a presedintelui Abbas, a explicat ca se afla impreuna cu Abu Ein intr-o multime de protestatari care purtau in maini puieti de maslini, in timpul unui protest fata de confiscarea terenurilor de catre israelieni, cand trupele israeliene au folosit gaze lacrimogene impotriva lor si ulterior i-au batut pe unii manifestanti cu patul pustii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#ministru palestinian ucis israelieni, #ministru palestinian ucis Ramallah , #Israel