Ministru mort in Cisiordania: Israelienii si palestinienii nu au cazut de acord nici la autopsie

Autor: Ana Ilie
Joi, 11 Decembrie 2014, ora 12:02
2682 citiri
Ministru mort in Cisiordania: Israelienii si palestinienii nu au cazut de acord nici la autopsie

Oficialii israelieni si palestinieni nu se pun de acord asupra felului in care a murit, miercuri, ministrul palestinian Ziad Abu Ein.

Acesta a decedat in drum spre un spital din Ramallah, dupa ce a fost imbrancit, strans de gat si improscat cu gaze lacrimogene de catre politistii israelieni, in timpul unui protest in Cisiordania, scrie Reuters.

Incidentul are loc in contextul in care tensiunile sunt la parametri ridicati intre Israel si palestinieni, dupa luni de proteste violente la Ierusalim, Tel Aviv si Cisiordania.

Hussein al-Sheikh, inalt oficial palestinian, a declarat ca doctorii palestinieni si iordanieni implicati in examinarea cadavrului lui Ziad Abu Ein, in varsta de 55 de ani, sunt de parere ca acesta a murit din cauza "loviturilor, inhalarii gazelor lacrimogene si intarzierii cu care a primit ingrijiri medicale".

O sursa israeliana din domeniul medical, ce are cunostinta de rezultatele autopsiei, a declarat, pentru sursa citata, ca ministrul palestinian a facut un atac de cord, avand o afectiune cardiaca.

"Moartea sa a fost provocata de o ocluzie coronariana, provocata de stres. Stresul ar fi putut fi produs de faptul ca a fost strans de gat", a spus sursa israeliana.

Un ministru palestinian a fost ucis de soldati israelieni: A devenit martir (Video)

Ministrul palestinian Ziad Abu Ein a murit, miercuri, la scurt timp dupa ce a fost lovit si imbrancit de soldatii israelieni, in timpul unui protest langa Ramallah, Cisiordania.

Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a reactionat dupa moartea ministrului sau, spunand ca decesul acestuia a fost "barbar". "Vom lua masurile necesare dupa ce aflam rezultatele anchetei cu privire la moartea sa", a spus acesta, solicitand trei zile de doliu in Cisiordania.

Mahmoud Aloul, membru important al miscarii Fatah, a presedintelui Abbas, a explicat ca se afla impreuna cu Abu Ein intr-o multime de protestatari care purtau in maini puieti de maslini, in timpul unui protest fata de confiscarea terenurilor de catre israelieni, cand trupele israeliene au folosit gaze lacrimogene impotriva lor si ulterior i-au batut pe unii manifestanti cu patul pustii.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...