Netanyahu: Israelul nu va lasa Iranul sa obtina arma nucleara

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 10:25
2003 citiri
Netanyahu: Israelul nu va lasa Iranul sa obtina arma nucleara
Foto: The Telegraph

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat ca tara sa va face tot ce sta in puterea ei pentru a nu lasa Iranul sa obtina arma nucleara si l-a numit pe presedintele Iranului, Hassan Rouhani, drept "lup deghizat in oaie".

Declaratiile lui Netanyahu au fost facute in fata Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, unde Netanyahu a demontat punct cu punct toate afirmatiile facute de Rouhani in discursul sau de saptamana trecuta, scrie ABC News.

Premierul israelian a acuzat "ofensiva plina de sarm" a lui Rouhani, destinata sa convinga Occidentul sa renunte la sanctiunile economice, portretizandu-l pe presedintele iranian drept un "slujitor credincios" al regimului, care nu a facut nimic pentru a opri programul nuclear al Iranului de cand a fost ales, in iunie.

Pentru a demonstra ca Rouhani e altfel decat este perceput de opinia publica, Netanyahu a aratat ca acesta a fost consultant pentru securitate nationala in anii '90 si trebuie sa fi stiut despre atacurile teroriste declansate de agentii iranieni in Argentina, Arabia Saudita si Berlin in anii '90.

"As vrea sa il cred pe Rouhani, dar nu pot, pentru ca faptele sunt lucruri simple, iar faptele arata ca istoria barbara a Iranului contrazice retorica adormitoare a lui Rouhani".

El a aratat ca Iran a continuat sa imbogateasca uraniul pana la un procent de 20%, ca a continuat sa puna in functiune mii de noi instalatii de centrifugare, si continua dezvoltarea rachetelor balistice intercontinentale al caror singur scop e sa trimita incarcaturi nucleare.

"Israel nu va permite niciodata ca armele nucleare sa ajunga in mainile unui regim barbar care in mod constant ameninta sa ne stearga de pe harta. As vrea sa nu existe nici o confuzie legata de acest aspect: Israel nu va permite Iranului sa obtina arme nucleare. Daca Israel e fortat sa faca asta singur, Israel va face asta singur".

Iranul a replicat ulterior, prin vocea lui Khodadad Seifi, ambasador la ONU. "Secolele de politica de neagresiune ale Iranului nu ar trebui interpretate ca o incapacitate de a se apara. E bine ca premierul israelian nici sa nu se gandeasca sa atace Iranul. Ca sa nu mai zic sa planuiasca asta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Netanyahu discurs ONU Iran, #Netanyahu Israel Iran nuclear, #Netanyahu Iran arme nucleare , #Israel