O evreica scrie despre atrocitatile comise de israelieni in Gaza

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 11:03
8066 citiri
O evreica scrie despre atrocitatile comise de israelieni in Gaza
Foto: palestinianmissionuk.com

"Oameni din Belfast! Noi, britanicii, ne-am saturat de mosuletii ucigasi din Armata Republicana Irlandeza care traiesc printre voi si ataca folosindu-va ca scuturi umane", scrie Mira Bar Hillel, o jurnalista israelianca ce traieste acum in Marea Britanie, care incearca sa arate ce se intampla in Fasia Gaza dintr-un alt punct de vedere decat cel oficial.

"De aceea, va avertizam sa va parasiti casele si sa plecati din oras, pentru ca vrem, fara sa va avertizam inainte, sa va bombardam pana va trimitem inapoi in epoca de piatra, asa cum cere presa noastra", scrie ea in The Independent.

"Pana atunci, va vom taia electricitatea asa incat pacientii vostri care sunt la dializa sa descopere cine are sangele mai rosu. Desi nu aveti unde sa plecati, noi tot pe voi va vom invinovati pentru ca voi si copiii vostri si pacientii din spitalele voastre sunt prea speriati si nu se preocupa de soarta civililor", incheie Mira Bar Hillel o paralela prin care vrea sa sugereze cum ar arata in Europa situatia din Fasia Gaza.

Jurnalista israeliana descrie situatia din zona si drama celor care traiesc intr-o stare de razboi continua. "Fasia Gaza, in care de fapt s-au primit astfel de atentionari din partea Israelului duminica si apoi, din nou, marti, este mult mai mica in comparatie cu orasul Ulster din Irlanda, dar are aproximativ aceeasi populatie, iar strazile sale inguste sunt aglomerate cu oameni disperati sa supravietuiasca zi de zi.

In ultimii 10 ani, in Fasia Gaza a avut loc o mare operatiune militara israeliana in 2008-2009, in care a fost folosit ilegal pentru bombardament fosforul alb, iar 1.400 de palestinieni din Gaza au fost ucisi, inclusiv o familie ai carei copii au sangerat pana la moarte pe acoperisul unei case pentru ca aviatia israeliana a impiedicat evacuarea lor", scrie Mira Bar.

"Israelienii au pierdut 11 soldati. Intr-o alta operatiune, 'Stalpul de fum', in 2012, au mai murit cateva sute de palestinieni. In ceea ce priveste Israelul, singura schimbare de atunci, in afara de o femeie din Israel care a postat pe Tweeter ca 'omorarea arabilor ii provoaca orgasme', a fost ca intre fiecare atac, raza de actiune a rachetelor Hamas a crescut.

Aceste rachete sunt ca niste jucarii comparate cu bombele inteligente ale Israelului si artileria grea si bombele sale nucleare, ca sa nu mentionez sofisticatele dispozitive antiracheta, sirene si adaposturi care ajuta la protejarea populatiei israeliene. Dar ele ajuta Israelul sa ramana, in ochii sai si ai celor care isi inchid ochii, intotdeauna victima", spune jurnalista israelianca.

"De ce se simt israelienii asa in fata unor oameni pe care i-au tinut intotdeauna sub calcai? Crescand in Ierusalim in anii '50 si '60, eram vag constienta ca traiam in apropierea 'arabilor' (cuvantul palestinian neintrand in vocabular decat dupa razboiul din 1967), dar la fel de bine acestia puteau fi si fiinte de pe o alta planeta.

In loc sa fim invatati araba ca a doua limba in scoli, pentru a putea comunica cu vecinii nostri, noi am fost invatati engleza, franceza si chiar latina. Singura cerere pentru araba venea pentru tipii care cautau o cariera in serviciile secrete", isi aminteste Mira Bar Hillel.

"Foarte important de mentionat, pe vremea aceea nu erau rachete, explozii ale autobuzelor sau atentatori sinucigasi. Nu exista nici respect. Arabii nu erau ca noi, evrei occidentali rafinati care mergeam la concerte ale filarmonicii si concuram in Eurovision.

Arabii erau murdari, mirositori, greu de inteles, destul de periculosi, oameni cu care nu ar trebui sa te asociezi. Cei care traiau in Israel trebuiau ascunsi. Cei care se furisau peste frontiera pentru a face prostii (cuvantul terorism in actualul sau sens a fost definit de catre ONU abia in 2004) erau imediat neutralizati de armata", povesteste jurnalista.

"Este un pas mic de la atitudinea aceea la dezumanizarea palestinienilor, care acum pare senzatia generala. Iar daca ei nu sunt oameni, atunci...pai uitati-va la stiri! Nu cred ca asta s-a intamplat vreodata in Irlanda, nici macar in cele mai negre zile ale revoltelor antibritanice. E si motivul pentru care nu ma astept la zile linistite in Orientul Mijlociu de acum incolo", incheie Mira Bar Hillel.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Gaza evreica razboi Israel, #evreica Israel atacuri gaza, #Israel dezumanizare palestinieni razboi , #Israel