Obama, avertisment terifiant pentru Israel: Veti vedea rachete cazand in Tel Aviv

Joi, 06 August 2015, ora 17:34
10508 citiri
Obama, avertisment terifiant pentru Israel: Veti vedea rachete cazand in Tel Aviv
Foto: Facebook/ Benjamin Netanyahu

Presedintele american Barack Obama le-a spus liderilor comunitatii de evrei din Statele Unite ca este posibil ca rachetele Hezbollah sa cada in Tel Aviv, daca acordul nuclear cu Iranul este blocat, si vor urma actiuni militare.

Administratia americana sustine ca acordul incheiat la jumatate lunii iulie este singura cale de a evita un eventual razboi cu Teheranul, anunta Euronews.

Greg Rosenbaum, unul dintre cei 20 de lideri evrei care s-au intalnit marti cu Obama la Casa Alba, a spus, la un post radio din Israel ca presedintele american a explicat ce ar reprezenta un atac asupra facilitatilor nucleare ale Iranului, daca acordul dintre puterile mondiale si Teheranul ar cadea.

Lavrov il acuza de minciuna pe Obama: A spus ca nu va fi nevoie de scut antiracheta in Europa

"A spus ca o actiune militara a Statelor Unite impotriva facilitatilor nucleare ale Iranului nu va avea ca rezultat un razboi total al Iranului impotriva SUA. 'Veti vedea mai multa sustinere pentru terorism. Veti vedea rachetele Hezbollah cazand in Tel Aviv'.

Asta a spus ca se va intampla daca SUA ar efectua un atac militar in Iran", a declarat Rosenbaum, dupa intalnirea avuta cu Barack Obama.

Netanyahu nu renunta: discurs in sinagogile din SUA, impotriva acordului cu Iranul

La randul sau, prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu a afirmat ca acordul nuclear "deschide drumul Iranului catre bomba" si ar putea genera un conflict catastrofic in Orientul Mijlociu.

"Nu ma opun acordului pentru ca vreau razboi. Ma opun acordului pentru ca vreau sa previn razboiul. Si acest acord va aduce razboi. Va genera o cursa a inarmarii nucleare in regiune si va alimenta terorismul si agresiunea Iranului", a declarat liderul de la Tel Aviv.

Acord istoric pe dosarul nuclear iranian (Video)

Dubiile lui Obama dupa acordul cu Iranul si un telefon la Putin (Video)

Pe 14 iulie, Iranul ajuns la un acord privind limitarea programului nuclear al tarii, cu SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franta si Germania.

Occidentul si Israelul au acuzat Iranul ca incearca sa fabrice armament nuclear sub paravanul unui program atomic civil si ar dori o limitare a capacitatii de producere a armelor nucleare. Regimul islamist de la Teheran a respins insa acuzatiile si sustine ca programul nuclear are doar scopuri civile.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Obama avertisment Israel, #Obama acord nuclear Iran, #Netanyahu acord nuclear Iran , #Israel