Oras israelian, atacat cu doua rachete Katiusa

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 15:46

   

Oras israelian, atacat cu doua rachete Katiusa
Doua rachete Katiusa au fost lansate, joi dimineata, inspre orasul israelian Eilat, de catre extremistii din Peninsula Sinai. Rachetele nu si-au atins tinta, insa au nimerit un depozit din orasul iordanian Aqaba, de la malul Marii Rosii.

Desi nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale importante, incidentul este considerat unul extrem de grav, iar fortele de securitate din Israel si Iordania sunt in alerta, fiind prima data in ultimii cinci ani cand orasul Eilat este vizat de rachetele extremistilor, scrie cotidianul israelian Haaretz.

Atacul nu a fost revendicat pana acum, iar autoritatile nu i-au gasit pe vinovati, insa cele doua rachete de 107 milimetri in diametru au fost lansate, cel mai probabil, din Peninsula Sinai, unde a fost inregistrata in ultimul timp o activitate sporita a extremistilor.

Reportaj Ziare.com in Israel: Sderot, orasul adaposturilor

In urma cu doua saptamani, Israelul si-a avertizat cetatenii sa paraseasca Peninsula Sinai, deoarece exista un risc foarte ridicat de a fi rapiti de extremisti, potrivit serviciilor secrete israeliene.

Orasul Eilat este una din destinatiile de vacanta preferate ale israelienilor, dar si ale turistilor straini, iar pana acum a fost in mare parte ferit de atacurile extremistilor, spre deosebire de celelalte orase israeliene, unde atacurile de genul acesta sunt relativ frecvente.

13 atacuri israeliene in Gaza
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1655 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor