Premierul israelian Netanyahu, evacuat de urgenta in urma unui anunt de atac

Joi, 26 Decembrie 2019, ora 07:54
2961 citiri
Premierul israelian Netanyahu, evacuat de urgenta in urma unui anunt de atac
Foto: Facebook/Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat in campanie pentru alegerile interne din cadrul partidului sau Likud, a fost evacuat, miercuri, dintr-o intalnire electorala la Ashkelon, in sudul Israelului, dupa anuntul unui atac iminent cu rachete dinspre Fasia Gaza.

Conform unei inregistrari video difuzate de postul de televiziune public Kan 11, un agent de securitate s-a apropiat de Netanyahu si l-a informat despre existenta unui cod rosu de alerta. Premierul israelian a salutat apoi adunarea formata din aproximativ 100 de alegatori, membri ai Partidului Likud, dupa care a fost evacuat impreuna cu sotia sa Sara, informeaza AFP si Reuters.

"Un proiectil dinspre Fasia Gaza avand drept tinta teritoriul israelian a fost interceptat de sistemul de aparare antiracheta Domul de Fier", a informat armata intr-un comunicat scurt, in care se mai precizeaza ca sirenele s-au declansat in special in orasul Ashkelon, unde avea loc intalnirea la care participa Benjamin Netanyahu.

In septembrie, liderul Partidului Likud, aflat atunci in campanie electorala pentru legislative, a mai fost evacuat dintr-o intalnire publica in orasul Ashdod din sudul Israelului, dupa ce sirenele au anuntat iminenta unui tir de rachete dinspre Fasia Gaza.

Joi, membrii Partidului Likud sunt chemati sa isi aleaga noul lider in cadrul alegerilor interne solicitate de principalul rival al premierului, Gideon Saar, care este hotarat sa ocupe postul de presedinte al partidului.

Pe 2 martie este programat cel de-al treilea scrutin legislativ in mai putin de un an, in speranta de a se pune capat celei mai grave crize politice pe care o traverseaza tara, liderii celor doua partide aflate la egalitate, Likud si Alb-Albastru, nereusind sa ajunga la o intelegere asupra formarii unui guvern de coalitie.

AFP aminteste ca pe 19 si 20 decembrie au fost trase doua tiruri de rachete din Fasia Gaza spre Israel, incident care nu s-a soldat cu raniti.

Ca reactie, aviatia israeliana a bombardat in doua randuri facilitati ale Hamas, organizatia islamista aflata la conducerea enclavei palestiniene. Israelul considera responsabila aceasta miscare pentru toate tirurile cu rachete provenind din Fasia Gaza, in pofida faptului ca tinta statului evreu vizeaza si alte miscari armate palestiniene.

Din 2008, Israelul a condus trei razboaie impotriva organizatiei Hamas si a gruparilor sale aliate din Fasia Gaza, unde 2 milioane de palestinieni traiesc in conditii dificile, din cauza conflictului, a saraciei si a blocadei israeliene impuse de peste 10 ani.

Israel are nevoie de un lider curajos, care sa faca punti, nu sa manipuleze trecutul. Despre confesiune si convertire Interviu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Benjamin Netanyahu evacuat tir rachete Gaza , #Israel