Razboi in Gaza Israelul a inceput ofensiva terestra si a ucis un bebelus

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 07:43
5681 citiri
Razboi in Gaza Israelul a inceput ofensiva terestra si a ucis un bebelus

Israelul a inceput joi noapte ofensiva terestra in Fasia Gaza. Printre primele victime se afla si un bebelus de cinci luni, care a murit in bratele mamei sale, aproape de casa lor din Rafah.

Familia se pregatea pentru rugaciunea de dimineata in a treia zi de vineri din Ramadan, transmite The International Middle East Media Center.

Mama bebelusului a fost grav ranita, impreuna cu altii 18 oameni, de focul artileriei israeliene, cazut asupra palestinienilor aflati la rugaciune. In bombardament a mai fost omorat si un tanar de 18 ani.

Vineri, in zori, Ministerul Sanatatii din Gaza a raportat ca o femeie in varsta a murit intr-un cartier la est de Rafah, tot in tiruri ale tancurilor israeliene.

Un jurnalist independent din Rafah a relatat pe Twitter: "Aceasta este noaptea cea mai terifianta! Bombardament foarte intens. Am auzit copii plangand, sirene de ambulanta si am simtit miros de moarte."

Este vorba despre primele victime de partea palestiniana de la declansarea operatiunii terestre lansate de armata israeliana in Fasia Gaza, aflata sub controlul miscarii islamiste Hamas.

Razboi in Gaza: Israelul incepe ofensiva terestra

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat Armatei sa inceapa o ofensiva terestra in Gaza, potrivit unei declaratii oficiale a Guvernului din Israel.

"Prim-ministrul si ministrul Apararii au ordonat IDF (Israel Defense Forces - Fortele de aparare a Israelului - n. red.) sa inceapa o ofensiva terestra in aceasta noapte pentru a lovi tunelurile din Gaza spre Israel", se arata in declaratie.

Guvernul israelian a ordonat aceasta operatiune terestra cu scopul "de a lovi semnificativ infrastructurile teroriste ale Hamas" si "sa readuca securitatea pentru cetatenii Israelului", se arata in document.

Ofensiva terestra va include operatiuni de infanterie, de artilerie si ale serviciilor de informatii, sprijinite de aviatie si de marina.

Razboi in Gaza: Niste copii ucisi pe-o plaja aduc o pace de cateva ore

Ordinul premierului israelian vine la zece zile de la declansarea confruntarilor, timp in care s-au inregistrat 237 de morti.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...