Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful Mossad se va retrage din functie in curand

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 12:25
1363 citiri
Seful Mossad se va retrage din functie in curand
Foto: Haaretz

Seful Mossad, Meir Dagan, criticat pentru modul controversat in care conduce organizatia, se va retrage din functie in cateva luni, dupa opt ani in acest post, potrivit unor informatii ce nu au fost comentate de biroul premierului israelian, relateaza Haaretz.

Potrivit unor surse din Mossad si unor analisti, mandatul lui Dagan nu va fi prelungit.

O prioritate pentru biroul premierului este ca anuntul sa fie facut ordonat si sa nu apara o situatie stanjenitoare. In plus, trebuie gasit un candidat potrivit pentru functia lui Dagan.

O problema este ca Dagan nu si-a pregatit un succesor. In cei opt ani petrecuti la conducerea Mossdad, el a obligat trei dintre adjunctii sai - numiti chiar de el - sa se retraga.

Primul a fost Hagai Hadas, care acum il reprezinta pe premier in negocierile pentru eliberarea soldatului Gilad Shalit. Hadas a plecat din Mossad cand a aflat ca Dagan nu intentiona sa-si onoreze promisiunea de a-l numi in functia a doua ca importanta din Mossad. Apoi T. s-a retras dupa ce a fost sef pentru operatiuni.

Cand a revenit dintr-un concediu de studii, Dagan a refuzat sa-i promita ca il va recomanda ca viitor sef al Mossad. In locul lui, Dagan l-a nu mit pe N., dar l-a obligat si pe acesta sa plece, dupa ce l-a acuzat ca a transmis informatii unui jurnalist.

N. a fost inlocuit de R., care a fost agent de teren. R. nu are experienta in alte unitati ale organizatiei, deci multi spun ca este putin probabil sa fie numit succesorul lui Dagan.

Printre candidati figureaza Hadas, care in ultimul an a ocupat o functie apropiata de premierul Benjamin Netanyahu. O alta optiune este T., dar se vorbeste si despre numirea unui general din armata israeliana.

Un alt nume vehiculat este cel al sefului Shin Bet, Yuval Diskin, al carui mandat se va incheia anul viitor si care la un moment dat a servit drept consilier al lui Dagan pe terorism. Insa Diskin nu pare interesat de aceasta functie.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Mossad sef retragere, #Mossad conducere, #Israel servicii informatii , #Israel