Serviciile secrete palestiniene eliminau adversarii cu ajutor britanic si israelian

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 23:51
3129 citiri
Serviciile secrete palestiniene eliminau adversarii cu ajutor britanic si israelian
Foto: The Real Timer

Documentele secrete ale Autoritatii Palestiniene scurse in presa arata ca serviciile sale secrete cooperau cu Israelul si Marea Britanie pentru uciderea, respectiv internarea fortata sau marginalizarea unora dintre proprii sai cetateni.

Mi6, serviciul de informatii externe al Marii Britanii, a fost cel care a realizat planul prin care sfatuia serviciile secrete palestiniene sa interneze fortat in spitale liderii gruparii islamiste Hamas, sa inchida unele posturi de radio si sa inlocuiasca unii dintre imamii incomozi din moschei, scrie The Guardian.

Actele secrete palestiniene mai arata si cum ministrul de Interne palestinian, Nasser Youssef, discuta cu ministrul Apararii din Israel, Shaul Mofaz, uciderea unui lider al unei grupari militante palestiniene, Hassan al-Madoun.

"Avem adresa lui. De ce nu il omoram?", intreba Mofaz. Desi Madoun era membru la Brigazilor Al-Aqsa, apropiate de puterea din teritoriiile palestiniene, Youssef se arata de acord, dar spune ca nu are capabilitati pentru asta, sugerand ca ar trebui sa se ocupa israelienii. O luna mai tarziu, Madoun era ucis de o racheta israeliana.

Planul realizat de Mi6 nu prevede asasinarea opozantilor, dar sfatuieste ca lideri-cheie din esalonul secund al unor grupari ca Hamas, Jihadul Islamic sa fie internati.

Una dintre declaratiile private care apar in aceste inregistrari, cea a purtatorului de cuvant al Autoritatii Palestiniene, Saeb Erekat, e si mai socanta: "A trebuit sa omoram palestinieni, pentru a stabili o autoritate, o singura arma si o domnie a legii".

Autoritatea Palestiniana e un protostat care teoretic controleaza Cisiordania, partial, si Fasia Gaza si care planuieste sa-si proclame independenta fata de Israel in viitor. Cu toate astea, aceasta entitate nu mai controleaza Fasia Gaza, de unde a fost izgonita de gruparea islamista Hamas si se confrunta cu mari probleme in a-si asigura legitimitatea in restul teritoriului, unde se confrunta cu opozitie din partea mai multor grupari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#documente Palestina servicii secrete, #Palestina eliminare opozanti , #Israel