Teorii stupide despre Israel cu vulturi spioni, rechini ucigasi si bombe in chiloti

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 23:08
4529 citiri
Teorii stupide despre Israel cu vulturi spioni, rechini ucigasi si bombe in chiloti
Foto:garyfouse.blogspot.com

Teoriile conspiratiei despre Israel si evrei sunt de multa vreme populare, mai ales in Orientul Mijlociu, dar in ultimul timp adeptii lor par sa se fi intrecut pe ei insisi.

Ziare, televiziuni si chiar politicieni din regiune au sustinut cele mai nastrusnice conspiratii, de la cea care pretinde ca Israelul foloseste vulturi pentru spionaj la faptul ca Facebook ar fi fost creat pentru a spiona oamenii din lumea intreaga, arata publicatia Foreign Policy.

Ce e interesant nu e existenta acestor teorii ilare, cat impactul pe care l-au avut la public si popularitatea de care s-au bucurat.

Vulturii sionisti

Mass media din Arabia Saudita a facut mare taraboi la inceputul saptamanii, dupa capturarea in satul Hayek a unui vultur care avea o bratara electronica pe care scria "Universitatea din Tel Aviv", parte a unui studiu de urmarire a migratiei.

Mai multe site-uri saudite au pretins ca pasarea era parte a unei misiuni de spionaj israeliene, ignorand faptul ca nicio misiune de spionaj nu isi inscriptioneaza tara de provenienta si ca bratara respectiva nu putea inregistra altceva decat miscarea pasarilor. Sau ca programul era unul public.

Cercetatorii din Israel au explicat ca doar una dintre pasarile marcate mai traieste si se afla pe teritoriul saudit. Spionand pentru Israel, fara indoiala. Foreign Policy mai spune si ca vulturul capturat nu si-a tradat camaradul pana in acest moment.

"Falci" de la Ierusalim

Dupa ce un rechin a atacat cinci oameni in apropierea plajei de la statiunea egipteana Sharm el Sheik, ucigand unul, mass media din Egipt si guvernatorul regiunii au lansat o ipoteza naucitoare - rechinul ar fi fost plasat de serviciul secret israelian, Mossad.

Egipt Today, unul din cele mai populare programe de televiziune, a invitat un presupus scufundator, "capitanul Mustafa Ismail", care a pretins ca rechinii de felul acesta nu traiesc in preajma coastelor egiptene si ca un prieten de-al lui a vazut un rechin cu GPS. Pentru spionaj, evident.

Guvernatorul regiunii Sinai de Sud a sustinut si el teoria ca Mossad ar fi adus rechinul acolo, cu scopul de a lovi turismul egiptean. Biologii marini din Egipt au contrazis insa zvonurile ca fiind stupide si au acuzat televiziunea publica de imprastierea teoriilor conspiratiei.

Nimic nu a fost insa la fel de stupid ca stirea lansata de presa egipteana la cateva zile distanta, care a pretins ca rechinul sionist ar fi fost ucis dupa ce un turist sarb beat i-ar fi sarit in cap.

Mossadul si rockerii

Concertul rock Sonisphere, organizat in Turcia si la care au cantat trupe celebre precum Metallica, Rammstein sau Megadeth, a fost nu numai un succes de public, dar prilejul pentru elaborarea unei noi teorii a conspiratiei.

Cotidianul turc Vakit a pretins ca acest concert a fost pus la punct de Mossad, pentru a-si bate joc de cetatenii turci ucisi de israelieni. Mortii de care vorbesc sunt noua turci ucisi in timp ce flotila lor cu ajutoare pentru Fasia Gaza incerca sa sparga barajul maritim israelian.

Reteaua sociala (de spionaj)

Poate ca e Facebook o retea de socializare ce leaga sute de milioane de oameni, dar nimic nu-i opreste pe unii sa n-o considere parte a unui complot israelian pentru a spiona.

Potrivit unei televiziuni iraniene, Zuckrberg ar fi un evreu care lucreaza pentru Israel si retelele occidentale de spionaj si strange informatii prin intermediul Facebook. Filmuletul care pretinde aceasta si care a fost postat pe Facebook falsifica (sau inventeaza) un articol din ziarul britanic Independent care ar fi spus ca Zuckerbeg e spion al Israelului si al SUA si ca incearca sa atraga alti spioni prin intermediul retelei sale sociale.

Bomba din chiloti, complot al Israelului

Tot din Iran vine si urmatoarea teorie ilara - Umar Farouk Abdulmutallab, teroristul care a incercat sa arunce in aer un avion american de Craciunul lui 2009, ascunzand o bomba in chiloti, ar fi fost ajutat de Israel.

Agentia Mathiba, care a lansat ideea nastrusnica, are niste dovezi care numai zdrobitoare nu pot fi - teroristul e din Nigeria, tara controlata din Mossad, iar cel de la paza aeroportului din Amsterdam care l-a lasat sa treaca e indian, iar Israelul are afaceri importante cu India. La asa argumente nu poti decat sa te inchini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#teorii conspiratii Israel, #conspiratii Israel Orientul Mijlociu , #Israel
Comentarii
Poza neportocaliu
neportocaliu
rank 1
cand e vorba de acel popor nimic nu e stupid decat ei insisi...