Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un oficial ONU a izbucnit in plans cand a povestit despre copiii morti in Gaza (Video)

Autor: Ana Ilie
Joi, 31 Iulie 2014, ora 16:54
3670 citiri
Un oficial ONU a izbucnit in plans cand a povestit despre copiii morti in Gaza (Video)

Un oficial ONU a izbucnit in plans in fata presei cand a descris bombardamentul israelian asupra unei scoli din Gaza, cand au murit cel putin 19 persoane si alte 125 au fost ranite.

Purtatorul de cuvant al agentiei ONU pentru palestinieni (UNRWA), Chris Gunness, fost reporter BBC, si-a pierdut cumpatul in cursul unui interviu acordat Al Jazeera, cand a descris pierderea de vieti si suferintele din scolile ONU ce servesc drept adapost in Gaza in cursul actualei operatiuni a armatei israeliene, scrie The Independent.

UNRWA sustine ca resursele sale sunt la "limita", in conditiile in care 200.000 de civili stau in cele 86 de adaposturi ONU, dupa ce Israelul a anuntat palestinienii sa evacueze cartiere intregi care urmeaza sa fie atacate in cadrul operatiunii militare.

"Drepturile palestinienilor, ale copiilor, sunt incalcate intrutotul si este ingrozitor", spune Gunness spre sfarsitul interviului, cand devine limpede ca ii este tot mai dificil sa isi mentina cumpatul. La cateva clipe insa, la finalul interviului, izbucneste in hohote de plans.

Ulterior, reprezentantul ONU a spus ca "sunt uneori momente cand lacrimile vorbesc mai elocvent decat cuvintele. Insa lacrimile mele palesc in comparatie cu cele ale oamenilor din Gaza".

"Ceea ce se intampla in Gaza, in special copiilor, este un afront la umanitatea noastra, a tuturor. Daca se intampla asta in Marea Britanie, Consiliul de Securitate s-ar fi reunit in sedinta de urgenta. Nedreptatea intregii situatii e suficienta ca sa franga orice inima", a mai spus acesta.

Gunness s-a referit la incidentul de la scoala ONU din Jabaliya, un cartier din Gaza City, care era folosita drept adapost de civili. Scoala a fost bombardata miercuri de armata israeliana.

Razboi in Gaza: Israelul a bombardat inca o scoala ONU - zeci de morti si raniti

Israelul a mai atacat scoli ONU, motivand ca aici se ascund palestinieni inarmati, iar ONU a criticat, in trecut, gruparile palestiniene, pentru ca folosesc scolile Natiunilor Unite pentru a ascunde luptatori si arme.

Atac infiorator in Gaza: Israelul a bombardat o scoala ONU - zeci de morti si raniti

Incidentul de miercuri este a cincea situatie in care un imobil ONU este bombardat de Israel, de cand a inceput atacul asupra Fasiei Gaza.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Gaza oficial ONU plans, #oficial ONU plans copii morti Gaza , #Israel