UNESCO cearta Israelul pentru ca bombardeaza Iran si ONU intr-o caricatura

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 20:31

   

UNESCO cearta Israelul pentru ca bombardeaza Iran si ONU intr-o caricatura
Reprezentanti ai Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) au mustrat, vineri, Israelul pe fondul unei caricaturi, in care premierul israelian Benjamin Netanyahu le cere pilotilor sa bombardeze Iranul si, apoi, sediul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

Conducerea ONU, cu sediul central la Paris, l-a chemat pe ministrul israelian de Externe, Nimrod Barkan, pentru a-i inmana o nota de protest potrivit careia caricatura in care Israelul bombardeaza Iran si ONU "pune in pericol vietile diplomatilor neinarmati", a afirmat, vineri, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Ierusalim, Ygal Palmor, citat de AP.

Nota de protest ii apartine directorului general al ONU, Irina Bokova, a adaugat purtatorul de cuvant al MAE israelian, care a mai spus ca oficialii UNESCO de la Paris nu au vrut sa comenteze acest incident.

Caricatura de la care a plecat tot scandalul dintre diplomatii israelieni si cei ai UNESCO a fost publicata in urma cu o saptamana de catre cotidianul liberal Haaretz, care si-a recunoscut, cu fiecare ocazie, antipatia pentru premierul Benjamin Netanyahu, criticand astfel extrem de dur masurile luate in timpul guvernarii lui Netanyahu.

Caricatura ii infatisaza pe premierul de la Ierusalim si pe ministrul Apararii in contextul unui atac ipotetic asupra Iranului. Cei doi le cer pilotilor ca, pe drumul de intoarcere, sa nu uite sa bombardeze si sediul UNESCO din Cisiordania.In ciuda modului in care a reactionat UNESCO, jurnalistii de la Haaretz au subliniat ca sagetile nu li se adresau lor, ci Guvernului condus de Benjamin Netanyahu, care a criticat recent primirea Palestinei in UNESCO.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2368 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Pai ...nu ?
Izrael va bombarda cu caricaturi,ca s-au cam dezumflat de cind rusii si chinezii au spus : NIET !
tr2006
rank 5
Haaretz este vreo publicatie privata sau guvernamentala?
Atunci ce-are ministrul de-a face cu caricatura? Nu mai inteleg nimic!!!

Nu-mi aduc aminte cite note de protest a transmis ONU lui Ahmed de Teheran. Israelul, Europa de Vest, US gresesc enorm ca-l lasa pe Ahmed sa-si faca mendrele, sper sa se trezeasca inainte de a fi prea tirziu.
n_m_c_1971
rank 1
la o caricatura singuri lezati sunt;islamisti,romani si;
bulgaroaica de Irina Bokova!bizar,nu?
hopaidirlida!
AlmanahePeNaLe
rank 3
pai ce sa aiba ministrul in comun cu o caricatura...
simplu : se aseamana pana la o identificare perfecta. Si inca nu e singura caricatura ... multi altii urmeaza pe lista , gen Netanyahoo si altii
n_m_c_1971
rank 1
nu stiu care filozof a zis ca cand umorul dispare lumea al urmeaza!
la scurt timp! hareeztu e un cotidian socialist in opozitie!tinta era bibi si au pocnit umorul balcanic!ptiu cum zice homer simson!hahahahaha
walieu
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor