Zeci de romani fug din calea bombelor din Gaza (Video)

Autor: Ana Ilie
Luni, 14 Iulie 2014, ora 12:28
2111 citiri
Zeci de romani fug din calea bombelor din Gaza (Video)

Ministerul roman al Afacerilor Externe a anuntat, luni, repatrierea, din Fasia Gaza, a unui grup format din 84 de cetateni romani si membrii familiilor lor.

Operatiunea de repatriere a fost coordonata de o celula de criza condusa de catre ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, din care au facut parte reprezentanti ai MAE, ai Ministerului Apararii Nationale, precum si ai altor institutii cu atributii in domeniul securitatii nationale, sub coordonarea premierului Victor Ponta, se arata intr-un comunicat remis luni redactiei Ziare.com.

Costurile operatiunii de evacuare au fost suportate din bugetul Ministerului Afacerilor Externe.

La solicitarea MAE, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a dispus efectuarea misiunilor de evacuare a grupului de cetateni cu doua aeronave de transport, de tip C 130 Hercules si C 27 J Spartan, din dotarea Fortelor Aeriene Romane, care au executat zboruri pe traseul Bucuresti Otopeni - Aeroportul International "Queen Alia" din Amman, Iordania si retur.

Aeronava C-130 HERCULES a fost operata de catre un echipaj condus de catre capitan-comandorul Adrian Takacs, iar echipajul aeronavei tip C-27 J SPARTAN a fost comandat de locotenent-comandorul Ion Staiculescu.

Comandourile israeliene au efectuat prima incursiune terestra in Gaza

Cetatenii romani si familiile acestora au fost preluati din Fasia Gaza, prin punctul de trecere a frontiere Erez (Israel) si au fost escortati pana la Amman, tranzitand teritoriul israelian si iordanian prin punctul de trecere a frontierei Allenby/ King Hussein Bridge (Iordania), se arata in comunicat.

Din Amman, grupul a fost imbarcat cu destinatia Bucuresti, fiind asistat, pe intreaga durata a operatiunii, de echipe consulare formate din personal al misiunilor diplomatice ale Romaniei de la Tel Aviv, Ramallah, Amman, respectiv din Centrala MAE, precum si de personal militar specializat.

Fierbe din nou Orientul Mijlociu: Israelul bombardeaza Gaza

Israelul a lansat o ampla operatiune ofensiva impotriva Fasiei Gaza, pe termen nedefinit, si ar putea decide sa o continue cu o ofensiva terestra.

In cadrul operatiunii "Protective Edge", trupele israeliene au fost dispuse de-a lungul granitei cu Gaza si rezervistii au fost chemati pentru o posibila invazie terestra.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Gaza romani repatriati MAE, #Gaza romani celula criza MAE , #Israel