Care este cel mai scump oras din lume

Marti, 12 Iunie 2012, ora 18:02
6189 citiri
Care este cel mai scump oras din lume
Foto: world-wallpaper.com

Capitala Japoniei, Tokio, a urcat din nou pe primul loc in topul celor mai scumpe orase din lume, in 2012, fiind urmata de capitala Angolei, Luanda.

In Tokio, o ceasca de cafea costa 5,25 de lire sterline (29 de lei - n. red.), un ziar patru lire sterline si un litru de lapte - doua lire sterline, relateaza The Guardian.

Capitala nipona se afla pe primul loc in clasamentul oraselor cu cel mai ridicat cost al vietii, intr-un studiu efectuat de compania de consultanta Mercer, care clasifica orasele in functie de nevoile expatriatilor.

Luanda, capitala Angolei, unde cea mai mare parte a populatiei de cinci milioane de locuitori traieste in saracie, este pe locul doi. Tot aici, vizitatorii sunt sfatuiti sa nu se aventureze pe strazi noaptea.

In metropola angoleza, chiria unui apartament obisnuit este de peste 4.000 de lire sterline pe luna, comparativ cu 2.800 de lire, in Londra, in timp ce un apartament din centrul orasului Hong Kong costa putin sub 4.500 de lire pe luna.

Orasele britanice au coborat pe aceasta lista, in ultimii ani, reflectand slabiciunea tot mai mare a lirei sterline fata de dolarul american. Londra se situeaza pe locul 25 in acest top, dupa ce in 2011 se afla pe locul 18.

Capitala Marii Britanii se afla in spatele tuturor oraselor mari australiene si multor metropole asiatice emergente.

Cel mai scump oras din China este Shanghai, aflat pe locul 16, in fata unor orase precum Londra, New York si Paris. In top 10 se situeaza si orasele elvetiene Geneva si Zurich, iar Atena se afla pe locul 78, peste Berlin (106).

Cea mai rapida crestere au inregistrat-o marile orase australiene - Sydney, Melbourne, Perth si Brisbane.

La polul opus, cel mai ieftin oras este Karachi, din Pakistan, unde costul vietii este la o treime din Tokio, urmat la mica distanta de capitala tarii, Islamabad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#cel mai scump oras, #oras scump lume, #Tokio oras scump, #Tokio cel mai scump, #Tokio cost viata, #orase cost ridicat viata , #Japonia