Cosmarul nuclear al Japoniei nu se mai termina

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 07:17
2138 citiri
Cosmarul nuclear al Japoniei nu se mai termina
Foto: Fox News

Oficialii japonezi au declarat ca va dura luni de zile pentru a readuce sub control centrala nucleara de la Fukushima. Totul este departe de a se fi incheiat, iar fiecare zi aduce cu ea noi probleme.

Inginerii si specialistii japonezi incearca acum sa gaseasca o metoda prin care sa opreasca scurgerea de apa puternic radioactiva in ocean, informeaza Fox News.

Purtatotul de cuvant al agentiei care asigura protectia impotriva pericolului nuclear, Hidehiko Nishiyama, a oferit primele estimari in legatura cu perioada necesara restabilirii situatiei de normalitate in acest sens.

Oamenii de pe o raza de aproape 20 de km si-au abandonat casele, de teama pericolului prezentat de radiatii. "Va dura cateva luni pana ce vom reusi sa controlam totul si sa vedem ce va fi in viitor", a spus oficialul nipon.

Eforturile de restabilirie a normalitatii la complexul nuclear Fukushima Daiichi sunt impiedicate acum de conditiile foarte periculoase in care lucreaza muncitorii. Aceste conditii ii determina sa opreasca lucrul destul de des.

Lucrurile se complica in fiecare zi. Totul este contaminat acolo. Pana si cadavrele celor doi muncitori ai centralei nucleare, descoperite duminica, au fost decontaminate.

Pana acum, cifrele oficiale in Japonia indica 12.000 de morti si 15.500 de persoane date disparute.

Desi autoritatile incearca sa nu faca publice informatii referitoare la situatia foarte grava de la centrala nucleara, unul dintre muncitorii care au lucrat cateva zile acolo a descris pentru presa conditiile grele in care colegii lui lucreaza acolo.

El a acordat un interviu publicatiei "Mainichi". Muncitorul a declarat ca nu era sigur ca se va mai intoarce viu de la centrala si le ceruse pritetenilor sa ii anunte pe parintii lui in cazul in care nu s-ar fi intors de acolo in doua saptamani, informeaza Japan Today.

Compania care detine centrala, TEPCO, a ramas chiar si fara costume speciale care sa ii protejeze pe muncitori de radiatii, acestia fiind nevoiti sa fac unele improvizatii.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Japonia cutremur tsunami, #centrala nucleara Fukushima , #Japonia