Japonia: Cutremur de 6,6 pe scara Richter, un mort (Video)

Autor: Ana Ilie
Luni, 11 Aprilie 2011, ora 11:37
5086 citiri
Japonia: Cutremur de 6,6 pe scara Richter, un mort (Video)

Japonia a fost zguduita de un nou cutremur puternic, luni, la o luna dupa seismul de 9 grade pe scara Richter care a afectat zona de nord-est.

Noul seism, cu o magnitudine initiala de 7,1 grade pe scara Richter, revizuita ulterior la 6,6, a fost resimtit tot in regiunea est nord-estica afectata in urma cu o luna, iar autoritatile au emis un avertisment de tsunami, care potrivit estimarilor initiale putea ajunge pana la un metru, informeaza Kyodo. Avertizarea de tsunami a fost retrasa la scurt timp.

Patru persoane au fost, cred autoritatile, ingropate de o alunecare de teren care a avut loc in prefectura Iwaki dupa cutremur. Potrivit oficialilor, o persoana a murit si patru au fost ranite in urma seismului produs luni.

Potrivit USGS, adancimea la care s-a produs cutremurul a fost de 10 kilometri, in apropiere de coasta estica a Japoniei, langa Honshu.

Epicentrul s-a aflat la 164 de kilometri de Tokio, 94 de kilometri de Fukushima, unde se afla o centrala nucleara avariata de cutremurul din 11 martie, si 23 de kilometri de localitatea Iwaki.

Compania Tokyo Electric Power (Tepco), care opereaza centrala avariata, Fukushima Daiichi, a luat decizia de a evacua temporar toti lucratorii din centrala, ca urmare a cutremurului. Agentia Kyodo anunta ca alimentarea cu electricitate a sistemelor de racire a reactoarelor 1 si 2 de la Fukushima Daiichi a fost intrerupta de seism. De asemenea, operatiunile de pompare a apei in reactorul 3, cu scopul racirii acestuia, au fost stopate.

In prima etapa nu au fost raportate probleme la centralele nucleare din prefectura Ibaraki.

Conferinta premierului Naoto Kan, programata pentru aceasta ora, a fost amanata din cauza cutremurului.

Seismul s-a resimtit si la Tokio. In urma cutremurului, 220.000 de locuinte au fost afectate de o masiva pana de curent.

In ora urmatoare cutremurului au fost inregistrate inca cinci replici puternice, cu magnitudini cuprinse intre 5,2 si 4,7 grade pe scara Richter, releva USGS. La cateva ore s-a produs o replica de 5,9 grade pe scara Richter, in aceeasi regiune.

Iata cum arata o biblioteca din Tokio imediat dupa cutremur:

Inregistrare a cutremurului, in interiorul unei cladiri de birouri:

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cutremur Japonia , #Japonia