Premierul japonez isi da demisia pana la sfarsitul lunii

Marti, 23 August 2011, ora 10:45
534 citiri
Premierul japonez isi da demisia pana la sfarsitul lunii
Foto: Japanator

Premierul japonez Naoto Kan isi va da demisia pana la sfarsitul lunii august, a anuntat un ministru al cabinetului nipon.

Presiunile asupra premierului de a-si da demisia au fost foarte mari, existand acuzatii ca nu a gestionat corect criza dupa dezastrul nuclear de la centrala Fukushima Daiichi, informeaza agentia Kyodo.

Ministrul Economiei, Kaoru Yosano, a spus ca premierul Naoto Kan estimeaza ca pe 30 august cabinetul isi va da demisia, urmand sa fie format un alt Guvern. Premierul le-a spus ministrilor "sa dea ce au mai bun in aceasta perioada si sa se pregateasca sa predea mandatul".

Naoto Kan era criticat pentru politica economica si externa chiar si inainte de criza nucleara care a urmat cutremurului de pe 11 martie. Dupa dezastrul nuclear, premierul a fost acuzat ca a ascuns adevaratele proportii ale avariilor de la centrala Fukushima Daiichi, distrusa de cutremur.

Recent, premierul a incercat sa demareze un proiect de renuntare la centralele nucleare, insa masura nu a fost indeajuns pentru a castiga popularitate.

Un sondaj publicat duminica arata ca doar 15,8% aveau incredere in cabinetul lui Kan, in ciuda faptului ca 75% dintre japonezi sunt de parere ca trebuie sa se renunte la energia nucleara.

Cutremurul de 9 grade din 11 martie din Japonia a fost urmat de un tsunami care a maturat coasta de est a tarii. Alaturi de sute de mii de cladiri, centrala nucleara de la Fukushima a fost grav avariata, iar substante radioactive s-au scurs in mediu. La sase luni de la tragedie, nivelul de radiatii de la Fukushima ramane foarte mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Japonia, #premier Japonia demisie, #Naoto Kan demisie , #Japonia