Studiu alarmant la Fukusima. Au aparut mutatii la fluturi si insecte. Ce urmeaza?

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 20:05

   

Studiu alarmant la Fukusima. Au aparut mutatii la fluturi si insecte. Ce urmeaza?
Fluturii si insectele din regiunea Fukushima prezinta semne de mutatie extrema, in urma accidentului de la centrala nucleara japoneza, potrivit unui studiu recent publicat in revista Nature.

Studiul intitulat "Efectele biologice ale accidentului nuclear de la Fukusima asupra fluturelui albastru" indica o crestere alarmanta a aparitiei anomaliilor asupra subiectului studiat incepand cu anul 2011 pana in prezent.

Rezultatul cercetarilor este fara echivoc, oamenii de stiinta subliniind ca "radionuclizii artificiali de la centrala nucleara Fukushima au provocat daune fiziologice si genetice acestei specii de fluturi".

De-a lungul anilor, Tokyo Electric Power Company (TEPCO) si guvernul japonez au minimalizat impactul de mediu al dezastrului de la Fukushima, relateaza Intellihub News.

Un politician a fost chiar suficient de curajos pentru a bea apa radioactiva, intr-un gest kamikaze disperat, pentru a salva credibilitatea guvernului.Toate partile din spatele scenei sunt complet mute, desi accidentul nuclear de la Fukushima a fost "un dezastru profund care ar fi putut fi prevazut si prevenit", potrivit Comisiei de ancheta independente (NAIIC).

Spre deosebire de rapoartele oficiale care provin de la guvern si compania de electricitate, cercetarile efectuate in acest studiu recent au aratat clar ca accidentul a avut un impact semnificativ asupra zonei inconjuratoare.

Testele de radioactivitate efectuate anul trecut au aratat ca nivelul de radiatii masurat in apropierea centralei nucleare indica o valoare de 25.800 becquereli de cesiu per kilogram, ceea ce inseamna o depasire de 258 de ori a nivelului considerat "sigur" de catre guvern.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3954 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
poporul japonez este demn de tot respectul...
pentru modul in care au reactionat, cinste lor !
Utilizator sters
De unde sa stie, saracii! Ca TEPCO si Guvernu' nu le-a spus
nimic de trei ani.
Acuma serios, complotul se-ntinde pana-n America, unde coasta de vest e afectata de doi ani si nimeni nu sufla o vorba.
MosGerila
rank 5
Da, au aparut multi hermafroditi si vegetarieni!
Este ingrijorator!
Sint numai generatii spontane, fara mama, fara tata!
In plus, in California au inceput sa ajunga si rromulanii, care sint confundati cu mexicanii!
Noroc cu natalitatea lor desfranata, ca altfel... se golea America de cetateni :)))
Pentru Japonia este prea tarziu, ei sint prea albi, rromulanii nu pot face nimic pentru ei. Si corcituri ci japonezii... nu prea merge.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor