Anarhie in Parlamentul din Kosovo: Opozitia, nou atac cu gaze lacrimogene (Foto&Video)

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 12:36
2435 citiri
Anarhie in Parlamentul din Kosovo: Opozitia, nou atac cu gaze lacrimogene (Foto&Video)
Foto: Twitter/Sudhakar

Parlamentul din Kosovo a fost din nou cuprins de haos, joi, dupa ce parlamentari ai Opozitiei au aruncat gaze lacrimogene in sala de plen, in timpul unei sedinte pe tema negocierilor cu Serbia, intermediate de Uniunea Europeana.

Este pentru a doua oara intr-o saptamana cand Opozitia protesteaza in acest fel. Doi demnitari au ajuns la spital joia trecuta, dupa ce au fost atacati cu grenade cu gaze lacrimogene.

Haos in Parlamentul din Kosovo: Un politician si-a atacat colegii cu gaze lacrimogene (Foto&Video)

De aceasta data, parlamentarii au fost nevoiti sa paraseasca incaperea, dupa ce Donika Kada Bujupi din grupul de opozitie Alianta pentru Viitorul Kosovo (AAK) a aruncat cu dispozitive ce au dispersat gazele iritante.

Incidentul a avut loc chiar inainte sa inceapa dezbaterea despre relatiile dintre Pristina si Belgrad, un subiect deosebit de delicat, pentru ca Serbia inca refuza sa recunoasca independenta Kosovo, declarata in anul 2008.

Cu doar cateva minute inainte ca gazele lacrimogene sa cuprinda sala de plen, parlamentarii protestatari au navalit pe podium pentru a incerca sa opreasca discutiile.

"Stiu ca ce vedeti astazi nu este chiar cea mai frumoasa imagine. Am activat gazele lacrimogene, pentru ca nu am avut de ales. Guvernul este responsabil sa gaseasca solutii", a declarat Bujupi, citat de presa sarba.

In timp ce parlamentarii au parasit cladirea, aproximativ 100 de alesi protestatari au salutat reusita Opozitiei de a intrerupe sedinta.

"Opozitia are destul gaz sa blocheze orice sedinta", le-a spus jurnalistilor din fata Parlamentului Glauk Konjufca de la Partidul Autodeterminare, care conduce grupul de opozitie.

Guvernul din Kosovo a cataogat incidentele drept "acte ilegale si anarhice", care sunt in contradictie cu "orice cod de etica, morala si practica democratica".

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Parlament Kosovo gaze lacrimogene, #Parlament Kosovo gaze, #Parlament Kosovo grenade , #Kosovo