MAE: Inca 47 de cetateni romani, evacuati din Libia

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 12:58

   

MAE: Inca 47 de cetateni romani, evacuati din Libia
Mai multi romani au fost evacuati din Libia, vineri dimineata, cu ajutorul unei aeronave romanesti apartinand Fortelor Aeriene.

Astfel, 47 de cetateni romani au fost evacuati, iar vineri va mai ateriza pe aeroportul din Tripoli alta aeronava pentru a continua demersurile de repatriere a cetatenilor romani aflati in Libia, informeaza un comunicat MAE, remis Ziare.com.

Functionarii consulari prezenti la aeroport sunt pregatiti sa acorde asistenta consulara de specialitate tuturor cetatenilor romani care doresc imbarcarea la bordul aeronavei, precizeaza documentul.

De asemenea, MAE reaminteste ca echipa consulara este situata in partea stanga a aeroportului din Tripoli, la sediul cladirii VIP.

Libia: Va recurge Gaddafi la arme biologice si chimice?- LIVETotodata, au fost trimisi la aeroportul Luca din La Valetta - Malta trei functionari consulari din cadrul sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Roma, in vederea acordarii de asistenta umanitara si consulara cetatenilor romani care urmeaza a fi evacuati din Libia.

"MAE incurajeaza toti cetatenii romani care se mai afla in Libia sa se repatrieze in regim de urgenta, atata vreme cat este posibila efectuarea unei asemenea operatiuni in conditii de siguranta si depune eforturi constante pentru a-i sprijini in acest sens", se mai arata in comunicat.

MAE subliniaza ca "sunt luate in calcul, fara exceptie, toate solutiile de evacuare, terestre sau maritime, inclusiv cele facilitate prin mecanismul de cooperare consulara europeana".

D.R.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 785 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Neutru
rank 5
Ar fi interesant...
Ar fi interesant ca MAE sa ne spuna cand vor fi evacuati din Libia ofiterii din Securitatea lui Ceausescu care fac parte din garda personala a "amicului si pretinului" nebun ?! Conform ambasadorului SUA Ginsberg, garda nebunului este alcatuita din fosti ofiteri KGB, Securitate si D.S.(Bulgaria)
Neutru
rank 5
Bravo,Mitica !!!
Bravo carpatinii, 15 voturi si toate de nota 1 ! Ce sa cred : sunteti admiratori ai lui Kaddafi ori fosti ofiteri de Securitate sau pur si simplu nu va ajuta capul ? Dictatorul are o armata de 9000 de mercenari intre care sunt cateva sute bune de romani, la ei faceam referire si la faptul ca ne fac sa fim "mandri" ca suntem romani. Se pare ca voi, astia care-mi dati nota 1 sunteti mandri ?!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor