CSAT aproba accesul avioanelor americane ce ataca Libia pe aerodromuri romanesti

Luni, 28 Martie 2011, ora 20:16
2367 citiri
CSAT aproba accesul avioanelor americane ce ataca Libia pe aerodromuri romanesti

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat, luni, dislocarea si operarea pe aerodromuri din Romania a unor aeronave ale fortelor aeriene ale SUA.

Aeronavele care vor opera de pe aerodromurile din Romania vor avea misiunea de realimentare in aer a avioanelor utilizate in operatia de impunere a Rezolutiei 1973 a Consiliului de Securitate al ONU.

"In cadrul sedintei s-a analizat dislocarea si operarea pe aerodromuri din Romania a

unor aeronave ale fortelor aeriene ale SUA, pentru realimentare in aer, utilizate in

operatia de impunere a Rezolutiei 1973 a Consiliului de Securitate al ONU. In conformitate cu procedurile juridice legale, presedintele Romaniei, dupa

consultarea membrilor Consiliului, a aprobat aceasta solicitare, urmand ca,

ulterior, sa informeze Parlamentul Romaniei", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

La sedinta CSAT, condusa de presedintele Traian Basescu, participat primul-ministru al Romaniei, Emil Boc; ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas; ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea; ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu; ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu; directorul Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior; directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu; seful Statului Major General, general-maior Stefan Danila; consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota; consilierul prezidential Anca Ilinoiu, sef al Departamentului Relatii Internationale; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprisor; consilierul prezidential Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei.

Romania participa la blocada din Marea Mediterana cu fregata Regele Ferdinand

Romania va participa la embargoul impus Libiei cu fregata "Regele Ferdinand", doi ofiteri de stat major si 205 militari, pe o perioada de trei luni.

Costurile se vor ridica la 4,5 milioane de euro, iar suma va fi pusa la dispozitie de guvern, care va identifica resursele la urmatoarea sedinta.

Fregata Regele Ferdinand ar fi trebuit sa intre in 2010 in etapa a doua de modernizare, alaturi de fregata Regina Maria, procesul fiind amanat pentru al treilea an de MApN, din cauza lipsei banilor.

Potrivit MApN, printre cele mai importante aspecte vizate pentru imbunatatirea performantelor fregatelor tip T 22R erau cresterea posibilitatilor de aparare antiaeriana prin utilizarea unor sisteme de rachete, sisteme de insotire a tintelor si conducerea cu precizie a focului in conditii de vizibilitate redusa si mare agitata, dar si largirea ariei de actiune si a preciziei in ducerea luptei impotriva navelor de suprafata, prin folosirea sistemelor de rachete.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...