Fiica lui Gaddafi rupe tacerea: Ce se petrece in prima familie a Libiei

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 17:02
7440 citiri
Fiica lui Gaddafi rupe tacerea: Ce se petrece in prima familie a Libiei

Aisha Gaddafi, fiica colonelului libian Moammar Gaddafi, a acordat un interviu in care a vorbit despre puterea tatalui ei, despre cei trei copii carora le spune povesti despre viata de apoi si i-a trimis o "intepatura" secretarului american de Stat, Hillary Clinton, referindu-se la aventura sotului sau cu Monica Lewinsky.

Fiica lui Gaddafi, in varsta de 36 de ani, a acordat interviul la Tripoli, la fundatia ei caritabila, scrie New York Times.

Aisha s-a apropiat mai mult de cei trei copii ai sai in ultima vreme si ii place sa le spuna povesti despre viata de apoi, "ca sa-i pregatesc, deoarece in vreme de razboi nu stii cand o racheta sau o bomba te loveste si acela e sfarsitul". In general, razboiul a strans familia Gaddafi impreuna "ca o mana".

Fosta avocata a povestit ca are, cu cei sapte frati ai sai, "un dialog si schimbam puncte de vedere" inainte ca unul dintre ei sa ia o pozitie in apararea lor comuna. Ea a recunoscut ca a citit in presa ca fratii sai i-ar fi propus lui Moammar Gaddafi sa renunte la putere in favoarea unei tranzitii, sub conducerea fratelui ei, Seif al-Islam, insa a refuzat sa comenteze.

Fata lui Gaddafi a dat de inteles ca unii fosti oficiali care sunt in prezent in opozitie tin legatura cu tabara liderului libian. Nu a dorit sa precizeze daca Abdel Fattah Younes, un important lider militar al rebelilor, fost ministru de Interne pentru o lunga perioada, se afla printre acestia.

"Ne spun ca au familii, fete, fii, si se tem pentru ei, si din acest motiv au luat aceasta pozitie. Sunt multi membri ai consiliului rebelilor care au lucrat cu tatal meu 42 de ani si i-au fost loiali. Chiar credeti ca pot sa plece pur si simplu?", a raspuns, pe ocolite, Aisha.

Spre deosebire de tiradele revansarde ale tatalui si fratilor sai la adresa Vestului, Aisha a preferat sa vorbeasca despre felul in care Occidentul va stapani haosul care, crede ea, va pune stapanire cu siguranta pe Libia post-Gaddafi. Intrebata in mod repetat cum se va mentine familia sa la putere, Aisha a raspuns de fiecare data "Avem incredere in Dumnezeu".

Imbracata in blugi stramti, pantofi Gucci si cu o esarfa diafana acoeprindu-i doar partial parul blond, Aisha a cerut in repetate randuri dialog international, insa i-a "intepat" pe presedintele american Barack Obama si pe secretarul american de Stat, Hillary Clinton.

Obama "nu a reusit nimic pana acum", a spus Aisha, intreband-o razind pe Clinton: "De ce n-ai plecat de la Casa Alba cand ai aflat ca sotul tau te insela?". Cu toate acestea, "lumea ar trebui sa se stranga la o masa rotunda sub auspiciile organizatiilor internationale". Cu o conditie - nu se va negocia cu rebelii. Acestia sunt "teroristi care lupta de dragul luptei".

Sub conducerea neoficiala a fratelui sau, Seif, spune Aisha, Guvernul libian se afla pe punctul de a dezvalui o constitutie noua, primul pas spre reforma democratica, "cand s-a intamplat tragedia asta si a stricat lucrurile".

Aisha s-a mai plans de "tradarea" arabilor si a aliatilor occidentali - pe unii tatal ei i-a sustinut, altora le-a cedat armele de distrugere in masa pe care le avea. "Asta e recompensa noastra? Asta va face ca orice tara care are arme de distrugere in masa sa le pastreze sau sa le inmulteasca, in asa fel incat sa nu aiba soarta Libiei".

Fara colonelul Gaddafi, a prezis Aisha, imigrantii ilegali din Africa se vor revarsa in Europa, radicalii islamisti isi vor face o baza pe malurile Mediteranei, iar triburile libiene se vor razboi intre ele.

Aisha nu a dorit sa confirme rapoartele potrivit carora fortele lui Gaddafi au tras in demonstrantii neinarmati. "Nu sunt sigura ca s-a intamplat asta. Dar sa zicem ca e adevarat: a fost o chestiune limitata ca scop".

In ceea ce priveste starea de spirit a tatalui sau, Aisha nu a avut decat cuvinte de lauda. "Este la fel de puternic cum il stie lumea. El este sigur ca poporul libian ii este loial".

Familia Gaddafi inca mai spera, a mai spus Aisha, sa revina la pozitiile ocupate anterior, intr-o "revenire la normal", insa "desigur ca va merge mai repede daca NATO va inceta sa ne mai bombardeze".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#aisha gaddafi, #aisha gaddafi libia, #Libia, #proteste libia, #razboi Libia , #Razboi Libia
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Aisha are perfecta dreptate...Drepturile libienilor erau f mari pe vremea lui Gadaffi, plus ca sunt niste lenesi care au primit numai ajutoare banesti de la statul libian...Ceea ce se vrea de SUA este sa puna mina pe petrolul libian si sa inconjoare Iranu