Gaddafi: Am recastiga Libia intr-o singura zi, daca am utiliza forta

Joi, 17 Martie 2011, ora 08:39
4893 citiri
Gaddafi: Am recastiga Libia intr-o singura zi, daca am utiliza forta

Dictatorul libian Moammar Gaddafi insista ca poporul sau este fericit si ca nu este nevoie de nicio reforma si, de asemenea, subliniaza ca nu intentioneaza sa renunte la putere.

De asemenea, Gaddafi vorbeste, intr-un interviu pentru Le Figaro, despre "un complot imperialist", pe care poporul libian trebuie "sa il zdrobeasca cu orice pret".

Liderul libian a explicat discursul sau de marti seara, in care ameninta ca "va zdrobi rebeliunea".

"Ceea ce am intentionat sa transmit este ca exista o conspiratie impotriva poporului libian. Si indiferent de ce natura este acest complot, fie el unul imperialist, coordonat de Al Qaida ori un complot din interior, poporul libian trebuie sa il zdrobeasca", a declarat dictatorul pentru jurnalistii francezi.

De asemenea, Gaddafi a subliniat ca prioritatea sa este sa-i "elibereze pe libieni de bandele care ocupa acum orasul Benghazi".

"Acesti rebeli folosesc poporul libian pe post de scut uman. Nu exclud posibilitatea ca rebelii sa fi ucis civili si sa fi dat vina pe armata libiana", a continuat Gaddafi.

Este Gaddafi cu adevarat nebun? Analiza psihologica Foreign Policy

In continuarea interviului, Moammar Gaddafi insista ca poporul libian este fericit si ca nu este nevoie de nicio reforma pentru ca "in Libia poporul guverneaza si poporul face totul", subliniind ca "nu exista nicio Opozitie".

De asemenea, dictatorul sustine ca fostii militari care s-au alaturat rebeliunii au fost obligati sa faca acest lucru. "Teroristii nu le-au dat nicio posibilitate sa aleaga. Cand au atacat cazarmele, teroristii au capturat soldatii, carora le-au spus 'ori veniti cu mine, ori veti fi sacrificati'".

Intrebat in cat timp ar dobandi controlul asupra Libiei, Gaddafi sustine ca o singura zi ar fi suficienta, "daca am utiliza forta", si precizeaza ca scopul sa este sa demonteze "progresiv aceste grupari, prin diferite mijloace, cum ar fi asedierea oraselor sau trimiterea de mediatori".

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...
Comentarii
tr2006
rank 5
Gaddafi: "Ceea ce am intentionat sa transmit este ca exista o conspiratie impotriva poporului libian...."
RO.Tiger
rank 5