Gaddafi avertizeaza: teroristii vor ocupa Occidentul

Duminica, 06 Martie 2011, ora 16:10
5311 citiri
Gaddafi avertizeaza: teroristii vor ocupa Occidentul
Foto: BBC

Liderul libian Moammar Gaddafi preconizeaza o situatie "catastrofala pentru omenire" si avertizeaza in legatura cu un jihad islamic, in care oamenii lui Bin Laden vor impune teroarea in bazinul Mediteranei.

"Veti avea un jihad islamic in fata voastra, in Mediterana, iar oamenii lui Bin Laden vor impune rascumparari pe pamant, dar si pe apa. Vom reveni la timpurile piratilor si ale otomanilor care impuneau rascumparari pentru nave. Va fi cu adevarat o criza mondiala si o catastrofa pentru intreaga lume", a amenintat colonelul, intr-un interviu pentru le Journal du Dimanche, preluat de Alarabiya.

Liderul libian a subliniat ca Al Qaida a dat instructiuni ferme celulelor in asteptare din Libia, punand situatia actuala din Libia pe seama luptei impotriva terorismului.

"Sunt uluit ca nu se intelege ca aici este vorba despre o lupta impotriva terorismului. Tinerii nu cunosc Al Qaida, nici ideologia dupa care lucreaza aceasta organizatie. Dar membrii acestor celule merg pana intr-acolo incat le dau pastile halucinogene tinerilor, iar ei au prins gustul acestor pilule si cred ca mitralierele sunt un fel de focuri de artificii", a explicat Gaddafi.

"V-am ajutat mult in ultimii ani. Si atunci de ce, cand noi suntem intr-o lupta impotriva terorismului, aici, in Libia, nu ne veniti in ajutor?", a continuat colonelul.

Libia: Lupte sangeroase in strada, un diplomat britanic - luat prizonier

De asemenea, pe langa amenintarea terorista, europenii se vor confrunta si cu valuri de imigranti africani, ameninta Gaddafi.

"Vreau sa ma fac bine inteles. In cazul in care se recurge la amenintare, daca se ajunge la destabilizare, vom merge catre confuzie, vom ajunge la Bin Laden, la grupari inarmate. Veti avea imigratie, mii de oameni care vor invada Europa din Libia. Si nu va mai fi nimeni ca sa-i opreasca", a avertizat liderul libian.

La fel ca in declaratiile anterioare, Gaddafi neaga existenta unei crize in tara sa, subliniind ca "Regimul de aici, din Libia, merge bine. Este stabil". Totodata, el a negat categoric ca ar fi tras asupra populatiei.

"Eu n-am tras niciodata asupra poporului meu! (...) NATO n-a tras niciodata in civili in Afganistan?! Aici, in Libia, noi n-am tras in nimeni!", a adaugat Moammar Gaddafi.

Gaddafi: Ard toata Libia daca nu ma urmati

Gaddafi a vorbit si despre averea sa personala, dezmintind ferm ca ar avea bani pusi deoparte.

"Provoc pe toata lumea sa dovedeasca faptul ca eu as avea un singur dinar pentru mine", a declarat liderul libian. "Cat despre mine, sunt linistit. N-am decat acest cort", a incheiat Gaddafi, celebru pentru cortul de beduin in care locuieste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#gaddafi revolte libia, #gaddafi val terositi mediterana, #avere gaddafi cort , #Razboi Libia
Comentarii
Poza GuzganRozaliu_vrajitor
GuzganRozaliu_vrajitor
rank 5
Nene Gaddafi esti in urmă! Pe noi ne-au ocupat de cand i-a adus Iliescu stăpani pe Romania in 1989! Si tare ne mai este bine! Ne dau mici, bere, găletuse, pungi de un leu foarte vechi, iar noi le dăm munca de o viată si toate zăcămintele. Nu ne sperii!
Poza Haan
Haan
rank 5
Nimic nou, stim asta si asistam pasivi la asezarea in tarile noastre a pasnicilor credinciosi musulmani