Gaddafi: Nu voi parasi niciodata Libia

Duminica, 17 Iulie 2011, ora 09:03
1781 citiri
Gaddafi: Nu voi parasi niciodata Libia
Foto: bonfirejournal.com

Liderul libian, Moammar Gaddafi, a ironizat sambata apelurile internationale care ii cer sa plece de la Putere, jurand ca nu va parasi niciodata "pamantul stramosilor" sai.

"Imi cer sa plec, este ridicol. Eu nu voi parasi pamantul stramosilor mei si nici poporul care s-a sacrificat pentru mine", a spus colonelul intr-un discurs adresat miilor de partizani ai sai, adunati la Zawiya, la 50 de km vest de Tripoli, potrivit Le Figaro.

"Sunt pregatit sa ma sacrific pentru poporul meu si nu voi parasi niciodata acest pamant stropit cu sangele stramosilor mei, care au tinut piept colonistilor italieni si britanici", a spus liderul libian, care se confruta de cinci luni cu o rebeliune armata, potrivit sursei citate.

Precizarile acestuia vin dupa ce membrii grupului de contact pentru Libia au cerut din nou, vineri, ca Moammar Gaddafi sa plece de la conducerea Libiei.

Ei au recunoscut deplin rebelii ca reprezentanti ai poporului, rebeli pe care Gaddafi i-a catalogat "mercenari angajati de presedintele francez Nicolas Sarkozy si de seful spionajului sau".

"Acesti sobolani au luat ostatic poporul nostru la Benghazi, la Misrata (200 km est de Tripoli) si in muntii din Vest unde il foloseste drept scut uman", a acuzat Gaddafi.

"Cinci milioane de libieni inarmati vor marsalui spre ei si vor elibera orasele ocupate imediat ce ordinul meu va fi dat", a subliniat Gaddafi.

Zece rebeli libieni au fost ucisi, sambata, si alti 172 raniti in urma unui atac asupra portului de titei din Brega, in timp ce insurgentii au condus inapoi in vest fortele loiale ale lui Moammar Gaddafi, informeaza Reuters.

#Moammar Gaddafi discurs, #libieni ucisi raniti atac , #Razboi Libia