Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Libia: Saadi Gaddafi - Nu sunt de partea tatalui meu!

Autor: Ana Ilie
Luni, 05 Septembrie 2011, ora 10:20
3446 citiri
Libia: Saadi Gaddafi - Nu sunt de partea tatalui meu!

Unul dintre fiii colonelului libian Moammar Gaddafi, Saadi, se afla in zona localitatii Bani Walid si se declara pregatit sa negocieze o incetare a focului, in conditiile in care fortele rebele intentioneaza sa ia cu asalt refugiul lui Gaddafi, inainte de expirarea termenului limita dat pentru predarea acestuia.

La Beni Walid se crede ca s-au adapostit si Moammar Gaddafi si fiul sau Saif, bine aparati de un trib puternic, scrie CNN.

Saadi Gaddafi a recunoscut ca s-au purtat negocieri pentru un acord de incetare a focului si existau progrese, insa un discurs "agresiv" al fratelui sau, Saif al-Islam Gaddafi, difuzat in urma cu cateva zile, a dat o lovitura fatala discutiilor.

Saadi, care a jucat fotbal profesionist la Perugia si Udinese, reprofilandu-se ulterior pe afaceri, a spus ca nu vede de ce s-ar continua negocierile in aceste conditii, fiind convins ca CNT este gata sa patrunda in Bani Walid.

Intrebat prin telefon, de sursa citata, despre locul in care se afla, Saadi a spus ca este "putin in afara" localitatii Bani Walid, insa este in miscare. Mai mult, spune Saadi, nu si-a vazut tatal sau fratele de doua luni.

Saadi s-a declarat "neutru" si a precizat ca nu este de partea tatalui sau, dar nici de a rebelilor, insa ramane "gata sa ajute la negocierea unui armistitiu".

Negociatorul din partea CNT, Abdallah Kinshel, are insa o alta varianta: negocierile au picat, deoarece liderii locali au refuzat sa vina la intalnire la locul desemnat - o moschee din afara orasului - si au cerut ca luptatorii rebeli sa intre neinarmati in oras, varianta refuzata de rebeli.

"Din punctul nostru de vedere, negocierile sunt incheiate din partea noastra. Comandantii militari trebuie sa decida care este pasul urmator", a precizat Kinshel.

Termenul limita pana la care loialistii care inca mai lupta pentru Gaddafi si fiii sai trebuie sa se predea a fost prelungit cu o saptamana, pana sambata, pentru a preveni varsarea de sange, au motivat comandantii militari.

Purtatorul de cuvant al lui Gaddfai, Musa Ibrahim, a spus insa ca liderii tribali din Beni Walid raman loiali fostului regim si sunt dispusi sa lupte pentru colonel. Ibrahim a precizat insa ca nu are idee unde se afla Gaddafi, desi este sigur ca a ramas in Libia.

In acelasi timp, capitala Tripoli a devenit un oras impanzit de puncte de control, arme si fara o autoritate reala, atata vreme cat spectrul loialistilor lui Gaddafi ramane.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Libia, #razboi Libia, #Libia Gaddafi, #libia fiu gaddafi , #Razboi Libia