Melescanu: Libia nu este in masura sa riposteze

Duminica, 20 Martie 2011, ora 11:06

   

Melescanu: Libia nu este in masura sa riposteze
Senatorul PNL Teodor Melescanu a apreciat, duminica, ca Libia nu se afla in ipostaza in care ar putea riposta ori in care s-ar putea opune interdictiei aeriene impuse de NATO.

"Libia nu este in masura sa riposteze sau sa incalce interdictia aeriana. Gaddafi stie ca accesul la arme nu inseamna doar accesul partizanilor, ci pot ajunge la aceste arme si cei care ii sunt impotriva", a declarat fostul ministru de Externe, invitat la Antena 3.

Melescanu a facut si un bilant al armamentului pe care il detine armata libiana, sublininiind ca, desi tara dispune de efectiv impresionant de arme, acestea sunt depasite.

"Pe hartie, Libia dispune de un numar important de mijloace militare, aproximativ 200 de avioane, marea majoritate de productie sovietica si ruseasca, o flota impresionanta de elicoptere de atac, doua submarine si un sistem de rachete. Toate astea sunt insa vechi, iar Libia este si depasita numerit", a explicat senatorul PNL, invitat la Antena 3.

Totodata, el a comentat si declaratia facuta de presedintele american Barack Obama, care anuntat ca a autorizat o actiune militara limitata in Libia, precizand ca trupele americane nu vor fi implicate in operatiuni terestre in aceasta tara.Razboi in Libia: Tripoli, atacat

"Toate aceste actiuni vor avea, printre altele, in vedere, si mentinerea unei neutralitati binevoitoare din partea tarilor arabe. E o batalie foarte mare pentru pozitia tarilor arabe si pentru gasirea unor solutii politice. (...) Interdictia aeriana nu inseamna ca s-a rezolvat problema de pe teren, care constituie elementul cheie", a conchis Melescanu.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1593 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
DA MAI LIBERALULE
DAR O SA DUCA O LUPTA CA TALIBANII.DAR NICI REBELII NUI VOR PE AMERICANI SI BRITANICI.DEJA SAPTAMANA TRECUTA REBELII AU TRIMIS UN M.P SI 9 PERSOANE DI SAS-UL BRITANIC INAPOI IN UK.ASA CA TRUPELE ALIATE OMOARA SI OAMENI NEVINOVATI.TE INTREB PENTRU CE???
PENTRU PETROL.DACA NU AR FI PETROLUL IAR DUREA IN SULA PE ALIATI DE POPORUL LIBANEZ.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor