Moammar Gaddafi e mort?

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 10:28
5298 citiri
Moammar Gaddafi e mort?

NATO nu stie daca liderul libian Moammar Gaddafi este viu sau mort si dezminte informatiile publicate de presa, care anunta ca loviturile aliatilor il tintesc pe colonelul Gaddafi.

"Toate tintele NATO sunt tinte militare, ceea ce inseamna ca atacam buncare si centre militare de comanda", a declarat generalul italian Claudio Gabellini, citat de France Presse.

Intrebat de catre jurnalisti, la Napoli, daca Moammar Gaddafi mai este in viata, oficialul Aliantei a raspuns: "Nu avem nici o dovada. Nu stim ce face Gaddafi acum si, sincer, nici nu ne intereseaza".

Zvonurile legate de o posibila moarte a liderului libian sunt alimentate de faptul ca, potrivit The Guardian, Gaddafi n-a mai aparut in public de zece zile, de cand unul dintre fiii sai a fost ucis in timpul unui atac asupra capitalei Tripoli.

La vremea respectiva, oficiali libieni au confirmat ca Gaddafi se afla in casa fiului sau, Saif al-Arab, atunci cand doua bombe au cazut asupra cladirii.

Libia, in pragul unei catastrofe umanitare, NATO nu stie daca Gaddafi e in viata

Absenta lui Gaddafi de la funeraliile fiului sau si ale celor trei nepoti care si-au pierdut si ei viata, in timpul atacului, a fost pusa initial pe seama temerilor legate de securitatea colonelului. Oficiali ai Guvernului au insistat ca, de fapt, bombardarea casei lui al-Arab a fost o incercare de a-l asasina pe liderul libian.

In ultimele trei luni, Gaddafi a aparut destul de frecvent in public, fie ca s-a adresat libienilor din masina sa blindata, fie ca a iesit la poarta palatului sau din Tripoli. In ultimele zece zile, insa, el nu si-a facut simtita aparitia.

Mai mult, premierul libian Al-Baghdadi Ali al-Mahmoudi a anuntat, saptamana trecuta, ca se va intalni cu presa saptamanal, miscare surprinzatoare avand in vedere ca pana acum Gaddafi si-a asumat rolul de comunicator.

NATO incearca sa-l ucida pe Gaddafi - locuinta dictatorului, bombardata

In plus, liderilor locali li s-a dat mai multe putere, din motive misterioase. O conferinta nationala a membrilor celor 850 de triburi din Libia, care a avut loc saptamana trecuta, la Tripoli, a oferit sefilor de trib puterea de a arbitra disputele nationale.

Intre timp, insa, avioanele NATO continua sa bombardeze Tripoli, in ciuda apelurilor facute de oficiali ONU care cer o "pauza" pentru actiunea echipelor umanitare.

Luni si marti capitala Libiei a fost tinta unora dintre cele mai puternice atacuri din ultimele saptamani, o baza militara folosita de obicei de Moammar Gaddafi aflandu-se printre obiective.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#gaddafi mort, #nato gaddafi mort, #zvonuri gaddafi mort , #Razboi Libia