NATO neaga ca atacurile sale il vizeaza pe Moammar Gaddafi

Duminica, 01 Mai 2011, ora 18:35
997 citiri
NATO neaga ca atacurile sale il vizeaza pe Moammar Gaddafi

NATO neaga ca atacurile sale aeriene vizeaza in mod deliberat familia liderului libian Moammar Gaddafi, dupa ce unul dintre fiii lui Gaddafi si trei nepoti ai acestuia au fost ucisi intr-un atac asupra unui complex din Tripoli.

"Toate tintele NATO sunt militare in natura si au fost clar legate de atacurile sistematice ale regimului Gaddafi impotriva populatiei libiene si a zonelor populate. Nu vizam indivizi", a spus Charles Bouchard, generalul canadian care conduce operatiunile militare din Libia, citat de Guardian.

Dar daca se confirma moartea celor trei nepoti ai lui Gaddafi, cu varste sub 12 ani, misiunea NATO va suferi probleme serioase. Observatorii spun ca cei care s-au opus si pana acum campaniei din Libia, Rusia spre exemplu, vor sustine ca NATO actioneaza in afara mandatului Consiliului de Securitate ONU.

Saif al-Arab Gaddafi, cel mai tanar fiu al liderului libian Moammar Gaddafi, a fost fost ucis de o lovitura aeriana a NATO. Impreuna cu tanarul de 29 de ani au mai murit trei nepoti ai lui Gaddafi, insa colonelul si sotia sa, care se aflau, la momentul bombardamentului, in locuinta lui Saif, sunt nevatamati, sustine guvernul libian.

Locuinta lui Saif al-Arab a fost lovita de cel putin o racheta trasa de un avion de razboi NATO, sambata seara, sustine purtatorul de cuvant al guvernului libian, Moussa Ibrahim.

"Casa lui Saif al-Arab Gaddafi a fost atacata in aceasta seara in forta. Liderul si sotia sa erau in casa impreuna cu alti prieteni si rude. Liderul insusi este bine sanatos, nu a fost ranit", a spus Moussa Ibrahim, adaugand ca si sotia acestuia nu a fost ranita, cu toate ca alte persoane din casa au suferit rani sau chiar au decedat.

"Aceasta a fost o operatiune directa de asasinare a liderului acestei tari. Acest lucru nu este permis, potrivit legii internationale. Nu este permis de niciun cod moral sau principiu. Acum avem legea junglei", a continuat acesta.

"Credem ca acum este limpede pentru toata lumea ca ce se intampla in Libia nu are nimic de-a face cu protejarea civililor", a spus Ibrahim, care nu a dorit sa faca publice numele celor trei copii ucisi, precizand doar ca erau nepoate si nepoti ai lui Saif al-Arab si ca aveau sub 12 ani.

Complexul in care se aflau membrii familiei Gaddafi la momentul atacului se gaseste in cartierul Garghour, din Capitala Tripoli.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#NATO Libia, #nato libia fiu gaddafi ucis, #razboi Libia , #Razboi Libia