Ziare.com

Razboi in Libia: MAE face eforturi sa mentina contactul cu romanii de acolo

Duminica, 20 Martie 2011, ora 16:01

   

Razboi in Libia: MAE face eforturi sa mentina contactul cu romanii de acolo
Ministerul roman al Afacerilor Externe (MAE) face eforturi pentru a mentine contactul cu cetatenii romani care au mai ramas in Libia, dupa operatiunea de repatriere in masa, care a avut loc mai ales prin Ambasada Romaniei de la Tripoli.

MAE mai precizeaza, intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, ca, "pentru moment, nu este avuta in vedere evacuarea ambasadei", si "starea de sanatate si moralul echipei sunt bune".

"Aproximativ 100 de cetateni romani, majoritatea provenind din familii mixte, precum si de pe unele platforme petroliere din apele teritoriale, au decis sa ramana in Libia pe propria raspundere", aminteste MAE.

"MAE este preocupat de starea acestora si prin intermediul Ambasadei Romaniei acorda sprijinul necesar pe linie de asistenta consulara si informatii despre situatia din zona".

In plus, insarcinatul cu afaceri este in legatura permanenta cu ambasadele celor sase tari membre ale UE, care mai au personal diplomatic la Tripoli, "pentru coordonare si informare reciproca".

Aceeasi activitate de asistenta si de sprijin este realizata si de la nivelul Directiei Consulare care este in legatura cu familii ale cetatenilor romani care sunt inca in Libia.

Ministerul Afacerilor Externe actioneaza integrat, atat la fata locului, prin intermediul propriei misiuni diplomatice, cat si prin utilizarea tuturor mecanismelor de cooperare consulara, se mai arata in comunicat.

MAE aminteste si datele de contact ale Ambasadei Romaniei de la Tripoli:
Telefon: (218)(21) 361.52.95; (218)(21) 361.29.12
Fax: (218)(21) 360.75.97
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 462 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor