Ziare.com

Romani blocati in Tripoli - MAE nu ii poate evacua

Luni, 22 August 2011, ora 22:30

   

Romani blocati in Tripoli - MAE nu ii poate evacua
Aproximativ 50 de cetateni romani, care au refuzat plecarea de pe teritoriul Libiei, se mai afla in prezent la Tripoli, iar, din cauza situatiei precare de securitate in portul Tripoli, nu exista nicio posibilitate reala de evacuare a lor, a precizat, luni, Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul reaminteste ca a acordat intreaga atentie evacuarii cetatenilor romani care se aflau in Libia inainte de inceperea actiunilor militare in teritoriu. Potrivit MAE, au fost evacuati 739 cetateni romani, iar, in prezent, la Tripoli exista aproximativ 50 cetateni care au refuzat plecarea de pe teritoriul Libiei.

Din cauza situatiei de securitate precare, in portul Tripoli nu exista, in prezent, nicio posibilitate reala de evacuare a cetatenilor romani. Deplasarea in oras presupune riscuri majore, in conditiile in care au loc schimburi de focuri intre rebeli si fortele guvernamentale, arata Ministerul de Externe.

MAE mentioneaza ca din data de 14 mai 2011 activitatea Ambasadei Romaniei la Tripoli a fost suspendata, sarcina de monitorizare si solutionare a cazurilor cetatenilor romani din Libia fiind preluata direct de MAE, prin intermediul Directiei Relatii Consulare.

MAE atrage atentia ca nivelul maxim de alerta anuntat anterior ramane in vigoare PERICOL MAJOR - PARASITI IMEDIAT ZONA SAU TARA. Ignorarea acestui avertisment atrage dupa sine intreaga raspundere a cetatenilor romani, avertizeaza MAE.

De asemenea, MAE le recomanda cetatenilor romani care necesita asistenta in vederea evacuarii sa contacteze urgent Directia Relatii Consulare la 0040 21 3196870 si misiunile diplomatice de la Tripoli ale Ungariei si Republicii Cipru, cu care autoritatile romane sunt in contact.

Situatia este incerta la Tripoli, unde fortele opozitiei libiene au lansat o operatiune impotriva regimului condus de Muammar Gaddafi. Confruntari violente au loc intre sustinatorii liderului libian si fortele opozitiei, care incearca sa obtina controlul total asupra capitalei Tripoli.
Citeste mai multe despre romani Libia romani Tripoli razboi Libia
Sursa: rNews

Articol citit de 1158 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da' fregata de făcu croaziera prin Mediterana n-are nicio treabă

cu protejarea si salvarea cetătenilor Romani?

 

Oare ?

Ma intreb de ce acesti "bravi" romani au stat in Libia pana acumn,in ultima clipa ? Oare pentru cine au "cules ei capshune" ? O fi vorba de acei mercenari provenitzi din randurile fostelor servicii secrete ale lui Ceasca, depre care vorbea ambasadorul SUA ?

 

Se numesc .. Consilieri Militari.

Care vor fi .. extrasi de ceilaltzi ..Consilieri Militari vorbitori de limba lu' Shakespeare cind ierea beat, infiltratzi din Feb-2011 prin Egipt si Tunisia.

De parca cineva isi

punea sperante in MAE...

 

Cei 50 de cetateni romani,sunt romance casatorite cu libieni bogati

,

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor