Romani evacuati din Libia cu aeronave unguresti si vase rusesti

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 17:51

   

Romani evacuati din Libia cu aeronave unguresti si vase rusesti
Numarul cetatenilor romani evacuati din Libia a urcat la 334, dupa ce mai multe persoane au fost preluate de o aeronava maghiara si un feribot rus.

"In acest moment are loc imbarcarea celor 26 de cetateni romani, care au reusit sa ajunga la Benghazi, pe fregata britanica HMS Cumberland, urmand a fi transportati in Malta. Alti 26 de cetateni romani au fost imbarcati si urmeaza a fi transportati pe ruta Malta - Budapesta, prin intermediul avionului pus la dispozitie de Ungaria. Un numar de cetateni romani a fost imbarcat din portul Ras Lanuf astazi, 27 februarie 2011, la bordul unui feribot apartinand Federatiei Ruse. De asemenea, consulul Romaniei, aflat pe aeroportul din Tripoli, a coordonat operatiunea de imbarcare a 11 britanici, un roman, 2 bulgari, 3 americani, pe un avion cu destinatia La Valetta", informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

In cursul zilei de sambata, 45 de cetateni romani au fost evacuati din Libia si au ajuns la Bucuresti.

Acesta a fost cel de al treilea grup de cetateni romani repatriati cu ajutorul aeronavei romanesti, trimise special la Tripoli.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1151 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
D ILIU
rank 4
In debandada care domneste acolo, se descurca fiecare cum poate!
Si, se pare ca raul cel mare inca nu s-a produs!
Marile puteri au gresit, lasand un dement sa-si faca mendrele vreme de 40 de ani, in virtutea unor false principii, acum gresec din nou, amanand nepermis de mult o interventie in scopuri umanitare!
Kanata
rank 5
comunistul Gaddafi mai democrat decât cei ce se autodenumesc democraţi
Ce fel de oameni sunt cei care cred că pot interveni in afacerile interne ale unui stat suveran si independent ? Oare le-ar placea acestora, căci cu sigurantă nu au o viată familială de invidiat, ca vecinii să le intre in casă si să le spună ce să facă ?
Gaddafi si-a "făcut medrele", asa cum si-au făcut si americanii si englezii si francezii sau israelienii. La ei de ce să nu se intre cu forta si să li se arate calea ce dreaptă ?!
Iar pentru cei care nu stiu incă : Gaddafi a fost un novator al poporului si Libiei ! Da, un dictator, dar a făcut IMENS pentru poporul libian : locuinte, spitale, scoli si universităti, sosele, prima generatie in autmonile, etc. Ba chiar a IMPĂRŢIT petrolul cu poporul libian. Fiecare familie, in functie de numărul de membri, primea o cotă din petrolul văndut sub deviza "Petrolul nu este al statului sau al meu, ci al poporului libian !" Oare cati lideri "democrati" americani, rusi, canadieni, latino-americani au impărtit petrolul cu poporeanul ? Să nu se inteleagă că apăr un comunist libian, o scriu in spiritul obiectivitătii si adevărului.
In astfel de situatii, fireste că se caută ca străinii să părăsească tara ajunsă-n haos. Era un forumist care nu stia dacă mai pleacă la post sau nu...erau si sfătuitori...Era la mintea galinaceii că NU se poate pleca ! Urmăriti stirile, cei ajunsi in tară, vor fi intervievati despre situatia reală de acolo.
Si acum ultima stire : EXCLUSIV VIDEO mama lui Muammar Gaddafi era evreică cu numele Razala (Rasela), are rude in Israel, iar nevasta lui este unguroaica Zsófia Farkas – arabizată Safiya Farkash (صفية فركاش) : http://stirea.wordpress.com/2011/02/27/exclusiv-video-mama-lui-muammar-gaddafi-este-evreica-are-rude-in-israel-iar-nevasta-lui-este-unguroaica-o-cheama-zsofia-farkas-safiya-farkash-%D8%B5%D9%81%D9%8A%D8%A9-%D9%81%D8%B1%D9%83%D8%A7/
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor