Interventia militara in Libia, stabilita sambata, la Paris

Sambata, 19 Martie 2011, ora 08:14
1829 citiri
Interventia militara in Libia, stabilita sambata, la Paris
Foto: Daylife

Situatia din Libia va fi analizata, sambata, la Paris, in cadrul unui summit cu participarea Ligii Arabe, a Uniunii Africane si a Uniunii Europene, informeaza vineri, din Cairo, agentia spaniola de presa EFE.

La reuniune va participa, de asemenea, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. Informatia a fost confirmata si de presedintia franceza, citata de AFP.

Hicham Youssef, director al biroului sefului Ligii Arabe Amr Moussa, anuntase primirea unei "invitatii din partea Frantei de a participa la un summit" al Ligii Arabe, UE si Uniunii Africane "pentru a examina situatia din Libia si modul de a-i face fata in contextul ultimei rezolutii a ONU".

Palatul Elysee a confirmat dupa-amiaza desfasurarea acestui summit, care va incepe la ora 14:30, ora Romaniei, cu un dejun, va fi urmat de o reuniune de lucru si se va incheia cu o declaratie de presa a presedintelui francez Nicolas Sarkozy catre ora 16:30.

Presedintia franceza a confirmat prezenta unui reprezentant al presedintelui in exercitiu al Ligii Arabe, a secretarului general al organizatiei panarabe, Amr Moussa, a presedintelui Consiliului European, Hermann Van Rompuy, si a Inaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, Catherine Ashton.

Vor participa, de asemenea, "inaltii reprezentanti ai tuturor statelor care doresc sa-si aduca sprijinul la aplicarea acestei rezolutii" a Consiliului de Securitate al ONU, a semnalat Palatul Elysee, fara alte precizari.

Premierul britanic, David Cameron, si cancelarul german, Angela Merkel, au anuntat si ei ca vor fi prezenti la reuniunea de la Palatul Elysee.

Libia a anuntat vineri ca va pune capat tuturor operatiunilor militare si va proteja vietile tuturor strainilor si averile acestora in tara, dupa rezolutia adoptata de Consiliul de Securitate al ONU in cursul noptii de joi spre vineri, care deschide calea unor atacuri aeriene.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#summit UE SUA Libia, #revolte Libia, #interventie militara libia , #Razboi Libia