Unde se ascunde Gaddafi?

Vineri, 27 Mai 2011, ora 09:52
2775 citiri
Unde se ascunde Gaddafi?
Foto: The Telegraph

Moammar Gaddafi este atat de paranoic si ingrozit ca va fi ucis de atacurile NATO asupra Libiei incat se ascunde prin spitale, se afirma intr-un raport al serviciilor secrete britanice, publicat joi.

Surse diplomatice au dezvaluit ca informatiile obtinute de la agentii din capitala Libiei arata ca Gaddafi este "permanent pe fuga", scrie The Telegraph.

NATO a dezmintit oficial ca liderul libian este o tinta pentru avioanele sale, dar cel putin unul dintre atacurile de saptamana aceasta a vizat o cladire in care se presupunea ca s-ar ascunde Gaddafi.

Ce le-a scris premierul lui Gaddafi sefilor de state si guverne

Diplomatii occidentali apreciaza ca riscul mortii l-ar putea determina pe liderul libian sa renunte la putere, mai ales in conditiile in care apropiati ai sai decid sa-l paraseasca.

Hadeiba Hadi, ambasadorul Libiei la Uniunea Europeana, a anuntat, joi, ca demisioneaza din functia in care a fost numit de Gaddafi, impreuna cu toata echipa sa, si se "pune in slujba poporului libian, in lupta sa pentru democratie".

Actiunea a fost salutata de oficialii de la Bruxelles.

In plus, premierul libian, Al-Baghdadi al-Mahmoudi, a transmis, joi, o scrisoare liderilor occidentali, in care este propusa o incetare imediata a focului, monitorizata de ONU si Uniunea Africana, discutii cu opozitia, amnistie pentru ambele parti ale conflictului si redactarea unei noi constitutii.

In scrisoarea lui Mahmoudi nu se mentioneaza deloc rolul lui Gaddafi in viitorul tarii, ceea ce este neobisnuit, inrucat comunicatele anterioare insistau ca liderul de la Tripoli va ramane o figura importanta si in tranzitie.

Intr-o incercare de a mari presiunile asupra colonelului Gaddafi, premierul britanic, David Cameron, a autorizat folosirea elicopterelor Apache in atacurile impotriva Libiei.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#gaddafi paranoic, #gaddafi spitale, #gaddafi atacuri nato , #Razboi Libia