Vaduva lui Gaddafi cere sa ii fie inapoiat trupul sotului sau

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 18:40
2105 citiri
Vaduva lui Gaddafi cere sa ii fie inapoiat trupul sotului sau
Foto: Daily Mail

Vaduva colonelului Gaddafi, Safia Farkash, a cerut Uniunii Africane sa ancheteze uciderea sotului si a fiului ei, Mutassim, iar Uniunii Europene si Organizatiei Natiunilor Unite le-a cerut ajutorul pentru a recupera ramasitele celor doi.

"Membrii Consiliului de Securitate al ONU, Uniunea Europeana si toti cei care au avut legatura directa sau indirecta cu uciderea lor, trebuie sa spuna unde sunt ramasitele acestor martiri si sa permita rudelor lor sa le inmormanteze asa cum se cuvine", cere Safia Farkash intr-o scrisoare deschisa, arata Gulfnews.com.

Gaddafi si fiul sau au fost prinsi si ucisi de rebeli pe data de 20 octombrie 2011. Corpurile lor au fost duse in orasul port Misrata si ingropate intr-un loc care a ramas secret.

Safia Farkash a cerut si Uniunii Africane sa initieze o ancheta asupra uciderii celor doi si a facut un apel catre comunitattea internationala pentru a o ajuta sa ia legatura cu fiul ei Saif Al Islam, care a fost capturat de rebeli in noiembrie 2011, in sudul Libiei.

"Cer sa fiu ajutata de comunitatea internationala sa iau legautra cu fiul meu Saif Al Islam, de care familia a fost izolata din momentul arestarii sale", scrie Safia Farkash.

Saif a fost retinut de un grup de rebeli in orasul Zintan, din vestul Libiei, unde isi asteapta procesul pentru acuzatiile privind implicarea sa in reprimarea sangeroasa a revoltei populare din 2011.

Farkash si trei dintre copiii lui Gaddafi, Aisha, Hannibal si Mohammad, au fugit in Algeria in august 2011 in momentul caderii capitalei Tripoli in mainile rebelilor. Ei au obtinut in cele din urma azil politic in Oman, in 2013. Un alt fiu al lui Gaddafi, Saadi, a fugit in Niger, in septembrie 2011.

Mutassim si alti doi fii ai dictatorului, Saif al Arab si Khamis, au fost ucisi in timpul luptelor cu fortele rebelilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Vaduva dictator corp Gaddafi, #vaduva cere corp Gaddafi, #Safia Farkash cere trup Gaddafi , #Razboi Libia